Prezidents: Latvijas partijas palikušas interešu klubu līmenī

foto: baltexpert.com
foto: baltexpert.com

Latvijā nepieciešama partiju sistēmas attīstība, jo tās patlaban palikušas savā ziņā interešu klubu līmenī, sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Sarunā telekompānijas LNT raidījumā 900 sekundes, prezidents par piemēru minēja Igauniju, kuras parlamentā ir četras partijas ar 43 tūkstošiem biedru. Latvijas Saeimā – piecas, ar daudz mazāku biedru skaitu, tādējādi tās pārstāv šaurāka cilvēku loka intereses.
Prezidents norādīja, ka būtu nepieciešams kaut ko mainīt – iespējams noteikt nepieciešamību palielināt partiju biedru skaitu.

Savukārt, komentējot Latvijas ceļu bēdīgo stāvokli, viņš atzina, ka, ja nav ceļu, nav arī cilvēku laukos. Prezidents ticies ar satiksmes ministru Anriju Matīsu, ar kuru pārrunāts plāns, kā rīkoties. A. Bērziņš lūdzis izvērtēt procesu, kurā pašvaldības pārņemtu atbildību par daļu no ceļiem.

Prezidents aizvadījis tikšanos arī ar Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētāju Ivaru Pāži, kura aicinājums bijis tāds, ka nepieciešams noteikt precīzu apjomu un finansējumu ceļu remontam ilgtermiņā.

Pats svarīgākais, pēc prezidenta domām, ir jautājums, kas saistīts ar to, kur tiek ieguldīti līdzekļi ceļiem paredzētie līdzekļi. A. Bērziņš pauda neizpratni par ceļa Ventspils – Kolka asfaltēšanu. Prezidens atzina, ka sabiedrībai acīmredzot būtu jāseko līdzi tam, kur paredzēts būvēt ceļus. 


Написать комментарий