Daugavpilī iedalīti papildlīdzekļi sniega izvešanas un ceļu tīrīšanas papilddarbiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 18.aprīlī, Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu iedalīt AS „Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” papildlīdzekļus 48 328 latu apmērā sniega izvešanas no pilsētas teritorijas un grunts ceļu tīrīšanas papilddarbiem.

Kā jau tika ziņots, sakarā ar netipiskiem laikapstākļiem šī gada aprīļa sākumā Daugavpilī sanitārās uzkopšanas darbi notika pēc ziemas perioda veicamo darbu specifikas.

Saskaņā ar AS „Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” noslēgto līgumu viena kubikmetra sniega izvešana izmaksā pilsētai 4,99 latus. Sniega izvešanas darbiem janvārī tika izlietoti aptuveni 15 tūkstoši latu (ieskaitot PVN), savukārt no februārī un martā – aptuveni 45 tūkstoši latu (ieskaitot PVN). Deputātu pieņemtais lēmumus ļaus apmaksāt sniega izvešanas darbus un grunts ceļu sakārtošanu, kas tika veikti aprīlī.

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektora vietnieks Valērijs Kononovs paziņoja, ka lēmums par sniega papildu izvešanu tika pieņemts, balstoties uz iedzīvotāju lūgumiem, it īpaši to lūdza Judovkas un Mežciema iedzīvotāji. Komisija izvērtēja situāciju un pārliecinājās, ka dažos posmos tiešām bija nepieciešami papilddarbi, kuri arī tika veikti. Pēc V.Kononova domām, pareizs bija arī lēmums par sniega izvešanu no maģistrālo ielu un pilsētas centra apmalēm, jo strauja gaisa temperatūras paaugstināšana novestu pie dažu pilsētas teritoriju applūšanas.

Galīgo lēmumu pieņems Domes deputāti sēdē, kas notiks pēc nedēļas. Papilddarbiem nepieciešamie līdzekļi tiks iedalīti no neparedzēto izdevumu pozīcijas.


Написать комментарий