Rēzeknē atklātas koģenerācijas iekārtas

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Piektdien, 26. aprīlī, Rēzeknes pilsētas domes pārstāvji un a/s „Rēzeknes siltumtīkli” vadība kopā ar būvnieku pārstāvjiem svinīgi atklāja Rēzeknes centra rajona katlu mājas koģenerācijas iekārtas, kas atrodas N. Rancāna ielā 5, informē Rēzeknes portāls.

Atklāšanas pasākumā a/s „Rēzeknes Siltumtīkli” valdes loceklis Aldis Mežals akcentēja, ka pateicoties koģenerācijas iekārtu nodošanai ekspluatācijā Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā būtiski samazināsies siltumenerģijas realizācijas tarifs. „Mēs nebūt nedomājam apstāties pie paveiktā, esam iecerējuši turpināt uzsākto darbības virzienu un nākamgad plānojam realizēt līdzīgu projektu arī Rēzeknes pilsētas Ziemeļu rajona katlu mājā Atbrīvošanas alejā 155a, ” atzīst A. Mežals.

Atgādinām, ka divas koģenerācijas iekārtas MWM TCG2020 ar jaudu 2 MW katra un tehnoloģiskais bloks uz a/s „Rēzeknes siltumtīkli” katlu māju N. Rancāna ielā no Vācijas rūpnīcas tika piegādātas pērn 4. decembrī. Iekārtu uzstādīšanu un apmaksu veica iepirkuma konkursā uzvarējusī komandītsabiedrība „WESAB”. Komandītsabiedrības „WESAB” valdes priekšsēdētājs Andris Linužs norādīja, ka viņam bija patīkami strādāt dzimtajā pilsētā, dzimtās pilsētas un pilsētnieku labā un atzina, ka kopš šī brīža rēzeknieši par patērēto siltumenerģiju maksās ievērojami mazāk.

Koģenerācijas iekārtas ļauj izmantot dabasgāzi ne tikai siltumenerģijas, bet arī elektrības ražošanai. Tādejādi, sadedzinot vienu un to pašu dabasgāzes daudzumu, var panākt daudz lielāku ekonomisko efektu un samazināt izdevumus siltumenerģijas ražošanai, kas savukārt ļauj samazināt siltuma tarifu. Savukārt tarifa par patērēto siltumenerģiju samazināšana gan pilsētas siltumapgādes uzņēmumiem, gan pilsētas vadībai ir viens no galvenajiem mērķiem. Koģenerācijas stacijā saražotā enerģija tiks pārdota „Latvenergo”.


Написать комментарий