Daugavpilī tika atklāta pirmā pilsētas vēsturē fotoizstāde par Armēnijas kultūru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sākot ar 7.jūniju, visi Daugavpils universitātes (DU) vecā korpusa apmeklētāji var iepazīties ar Armēnijas vēsturi, kultūru un arhitektūru.

Piektdien, pulcējoties lielam interesentu skaitam, DU otrā stāva foajē tika atklāta saulainai Armēnijai veltītā fotoizstāde „Armēnija senā... Armēnija mūžīgā..”.

Izstāžu atklāšanas pasākuma laikā tika parakstīta arī papildu vienošanās starp DU un Armēnijas uzņēmumu „UNIECOFOR LLC”, kuras ietvaros paredzēta izstādē aplūkojamo ap 200 grāmatu dāvināšana DU bibliotēkai. Grāmatas vēsta par Lori reģiona (Armēnijā) vēsturi un kultūru. Vienošanos parakstīja universitātes rektors, akadēmiķis Arvīds Barševskis un Armēnijas uzņēmuma dibinātājs un prezidents, bioloģijas doktors, profesors Saaks Antanesjans.

Tāpat akadēmiķim A.Barševskim tika piešķirts Starptautiskās ekoloģijas, mākslas un arhitektūras akadēmijas goda locekļa un akadēmiķa nosaukums. Rektoram tika pasniegts diploms un apliecība, kā arī viņš saņēma uzaicinājumu nolasīt lekciju kursu Armēnijā.

Saaks Antanesjans paskaidroja, ka Latvija ir 33.valsts, kas iekļauta Starptautiskajā akadēmijā, un novēlēja sirsnīgi uzņemt nākamos studentus no Armēnijas. To varētu veicināt arī bibliotēkas fondu papildināšana ar grāmatām armēņu valodā.

Pērnā gada Investīciju forma rezultātā Armēnijā bija atklāta Latgales dabai veltītā fotoizstāde, kurā varēja aplūkot Valērija Cigankova darbus.

Savukārt šīs fotoizstādes ierosinātājs ir uzņēmums „UNIECOFOR LLC”, kas šī gada aprīlī II Starptautiskās tūrisma konferences ietvaros noslēdza ar DU līgumu par sadarbību zinātnes, izglītības un kultūras jomā.

Atgādināsim, ka starp mūsu valstīm parakstītā līguma ietvaros Daugavpilī varētu tikt izveidots pirmais pasaulē tritonārijs.
 



Написать комментарий