Daugavpils un novada skolēni gatavojas braucienam uz Ukrainā rīkoto nometni „Artek”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 17.jūlija līdz 5.augustam Ukrainas kūrorta pilsētā Krimā pulcēsies 500 dalībnieki no 51 valsts. Latviju pārstāvēs 9 skolēni vecumā no 9-16 gadiem no Daugavpils un Daugavpils novada skolām, un viens skolēns no Rīgas skolas, dalībnieki bija atlasīti konkursa gaitā. Ukrainas Vēstniecība Latvijā noteica arī grupas līderi – Alekseju Mackeviču.

A.Mackevičs pastāstīja, ka atlases kārtā piedalījās liels daudzums skolēnu, viņiem bija jāraksta motivācijas vēstuli, vidējai atzīmei bija jābūt augstākai par 8 ballēm, bija vērtētas svešvalodu zināšanas – krievu un angļu, vērtēja arī talanta esamību. Šīs prasības ir nepieciešamas, lai pasākuma dalībnieki varētu kontaktētie savā starpā, lai pastāstītu par valsts kultūru un valodu, tad noteikti ir jāparāda savas daiļrades prasmes. Nometnē notiks starptautiskais bērnu forums, kur būs apspriestas bērnu un jauniešu aktuālākās problēmas. Pašlaik skolēni aktīvi gatavo priekšnesumus, praktizē angļu valodu.

Starp citu Annija un Emīls, delegācijas dalībnieki korespondentam Gorod.lv pastāstīja, ka no brauciena sagaida spilgtas emocijas, jaunus draugus, zināšanas. Skolēni ir pārliecināti, ka šis brauciens padarīs viņu brīvdienas daudz interesantākas.

A.Mackevičs izteica pateicību par brauciena organizēšanu Daugavpils novada domei, Daugavpils pilsētas domei un Daugavpils ukraiņu biedrībai „Mrija” un tās vadītājai Nadeždai Stahovskai. Portālam Gorod.lv apsolīja pēc brauciena dalīties ar spilgtām atmiņām.



Написать комментарий