Daugavpils novada TIC vadītāja: Šogad Daugavpilī un novadā tūristu skaits pieaugs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada Tūrisma informācijas centru (TIC) pēdējo sešu mēnešu laikā apmeklējuši 26 270 cilvēki, portālam Gorod.lv paziņoja Centra vadītāja Lolita Kozlovska.

„Tie ir cilvēki, kuri apmeklēja Centru, nevis visi Daugavpili apmeklējušie tūristi”, precizēja L.Kozlovska.

Jāatzīmē, ka TIC klientu skaits ir pērnā gada līmenī. Šobrīd Daugavpils novada TIC apkalpo ap 60 cilvēkiem dienā.

„Manuprāt, šogad TIC klientu skaits samazināsies, bet kopumā pilsētu apmeklēs lielāks tūristu skaits, jo cietoksnī strādā informācijas centrs, kurā var atrast mūsu bukletus, šī informācija ir pieejama arī M.Rotko mākslas centrā, tādējādi cilvēki saņem informāciju un viņiem nav vajadzības griezties pie mums”, pastāstīja TIC vadītāja.

Pēc Lolitas Kozlovskas vārdiem, TIC turpina sadarboties ar dažiem partneriem ārpus mūsu pilsētas, tādēļ informācija par Daugavpili esot pieejama arī Rīgas Tūrisma centrā, Rīgas dzelzceļu stacijā, Pļaviņu TIC, vēstniecībās, vairākās kaimiņvalstu pilsētās.

Tāpat L.Kozlovska atzīmēja, ka pērn TIC interneta mājas lapa tika atjaunota, datu bāze tiek papildināta, tajā iekļauj dažādus maršrutus, informācija tiek ievietota vairākās valodās, jebkurš var izprintēt bukleti vai karti. Šogad ceļotāji var izmantot arī audio gidus, tiesa, pagaidām šis pakalpojums nav īpaši populārs.

„Šī gada budžetā tas nav paredzēts, bet nākotnē plānojam padarīt audio gida pakalpojumus pieejamus arī internetā”, atzīmēja L.Kozlovska.

Jāpiebilst, ka pašlaik tūristiem tiek piedāvāts piedalīties aptaujā un atzīmēt Daugavpils pilsētas un novada populārākos apmeklējuma objektus.


Написать комментарий