„TAKA” tūrisma speciāliste: Latgalē tūrismam ir daudz iespēju un liels attīstības potenciāls

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils novada domes tūrisma, atpūtas un kultūras aģentūra „TAKA” tika pasludināta par uzvarētāju Latgales plānošanas reģiona izsludinātajā atklātajā konkursā, kā rezultātā aģentūra organizēja 37 žurnālistu un tūrisma operatoru no Sanktpēterburgas uzturēšanos Latgalē, viņi tika iepazīstināti ar Latgales reģiona dabu un tūrisma iespējām.

Par pasākumu portālam Gorod.lv pastāstīja “TAKA” tūrisma speciāliste Mudīte Kiseļova.

Pēc viņas vārdiem, pateicoties šim pasākumam, aģentūras darbinieki saprata, ka aģentūrai un Latgalei kopumā ir daudz iespēju un liels attīstības potenciāls.

„Tūristi no Sanktpēterburgas bieži vien apmeklē Somiju, bet mūsu novads viņiem likās interesants, jo pie mums ir attīstīts lauku tūrisms”, teica M.Kiseļova.

Tāpat, pēc speciālistes vārdiem, pateicoties promotūrei tika konstatētas mūsu reģiona stiprās puses – to, ka novada iedzīvotāji un uzņēmēji pārvalda krievu valodu, pieejamas cenas, Latgales laipni, atklāti cilvēki, tūristiem iepatikās arī iedzīvotāju kultūra.

„Protams, žurnālistus un tūrisma operatorus piesaistīja mūsu reģiona tūrisma objekti, viņiem patika, ka tie atrodas netālu viens no otra”, atzīmēja tūrisma speciāliste.

Kā arī tūristiem patika garšīgi un ekoloģiski tīri ēdieni. Tomēr tika minēti arī trūkumi – tas, ka viesu nami parasti paredzēti vidējām vai lielām grupām, vienam cilvēkam gandrīz nav iespējas atrast istabu.

Vēl mūsu viesu namu īpašniekiem, uzņēmējiem, zemnieku saimniecību īpašniekiem jāiemācās interesanti un kvalitatīvi prezentēt savus objektus.

„Daudz neērtību Krievijas tūristiem sagādā sarežģītais vīzu noformēšanas process, taču šis jautājums jārisina valsts līmenī. Kā piemēru varam minēt Somiju, kurai šī sistēma ir izstrādāta un darbojas ļoti veiksmīgi”, atzīmēja Mudīte Kiseļova. 

Pēc tūrisma speciālistes domām, savu stipro un vājo pušu apzināšanās esot spēcīgs ierocis, kuru Daugavpils novada domes tūrisma, atpūtas un kultūras aģentūra „TAKA” plāno izmantot arī turpmāk.



 


Написать комментарий