Noskaidrots, kāpēc un kādi pāri šķiras visbiežāk

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pētījumos atklāts, ka pāri, kas precas ērtības labad, pēc ilgstošas kopdzīves izlemjot, ka tas ir loģisks attiecību pavērsiens, nevis aktīvi izvērtē savstarpējās savienības potenciālu un jūtas vienam pret otru, šķiras krietni biežāk, vēstī "Daily Mail".

Attiecību eksperti izpētījuši, ka vairums pāru izvēlas precēties, neizveidojot skaidru vīziju par laulības nepieciešamību un to, ko no tām sagaida. Tāpat netiek pārrunāti uzskati par kopdzīvei nozīmīgām tēmām un vērtībām, precoties vien līdzcilvēku – radu un draugu – radītā spiediena dēļ. Tā ietekmē likumsakarīgi palielinās arī šķiršanos skaits, uzsver speciālisti.

Visbiežāk šķiršanos piedzīvo pāri, kas attiecību nākamajā posmā „ieslīd”, pamatojot šo soli ar uzskatu, ka jāprecas visiem. Tāpat arī izpētīts, ka laulību izjukšana par 40 procentiem biežāk piemeklē tās sievietes, kuras kopdzīvi ar partneri uzsākušas jau pirms saderināšanās, savukārt pāriem, kas kopdzīvi uzsāk pēc saderināšanās, kuras pamatā ir pārliecinātība par savām jūtām un vēlme tās noformēt oficiāli, attiecības ir ilgākas un veiksmīgākas.

Pētījumā atklāts arī vēl kāds neparasts fakts – vairāk nekā puse vīriešu, kas dzīvo kopā ar partnerēm, savas attiecības patiesībā nevērtē kā nopietnas un nav droši par to nākotni un iespējamām laulībām. 42 procenti tās pat raksturojuši kā mazsvarīgas, paužot šaubas par konkrētās partneres piemērotību ģimenes veidošanai.

Turpretim gandrīz visas aptaujātās sievietes savu savienību ar vīrieti, ar kuru dzīvo kopā, vērtē kā ilgstošu un ilgtermiņā stabilu, kā arī atzīst savus partnerus par piemērotāko izvēli ģimenes veidošanai.


Написать комментарий