A. Navaļnija aizstāvība pārsūdzēja tiesas spriedumu

foto: telegraph.co.uk
foto: telegraph.co.uk

Opozicionāra Alekseja Navaļnija, kas tika notiesāts Ļeņina rajona Kirova tiesā  ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem par valsts līdzekļu tērēšanu, pārsūdzēja tiesas spriedumu, tā ziņots „RBK”.

Apelāciju parakstīja arī otrais apsūdzētais šajā lietā Pēteris Oficerovs.

Spriedumu „Kirovlesa” lietā sabiedrībai paziņoja 2013. gada 18. jūlijā. A. Navaļnijs un viņa bijušais partneris P. Oficerovs, kuram piesprieda 4 gadu sodu kolonijā, tika aizturēti tiesas zālē.

Prokuratūra pārsūdzēja apsūdzēto noziedznieku arestu, skaidrojot to ar faktu, ka spriedums vēl nebija stājies spēkā. Kirovas apgabala tiesa atcēla zemākstāvošās institūcijas lēmumu.

Opozicionāra spriedums un arests izsauca milzīgu satraukumu sabiedrībā. 18. jūlija vakarā Krievijas pilsētu iedzīvotāji izgāja ielās ar protesta akcijām. Visvērienīgākā demonstrācija risinājās Maskavā – tūkstošiem cilvēku izgāja pilsētas centrālajās ielās un tika līdz Valsts Domes ēkai.

A. Navaļnijs un P. Oficerovs tika atzīta par vainīgiem uzņēmuma „Kirovļes” valsts īpašuma tērēšanā apjomā 16 miljoni rubļu. Apsūdzētajiem būs jāizcieš ne tikai brīvības atņemšana, bet arī naudas sods katram 500 tūkstošu rubļu apmērā.


Написать комментарий