Septiņas pazīmes, ka ar ģimeni tiek pavadīts pārāk daudz laika

foto: like-face.com
foto: like-face.com

Teiciens "Laba daudz nevajag" ir samērā populārs, attiecinot to uz našķēšanos ar iecienītu gardumu vai izklaidēšanos, bet, kā izrādās, to var pielietot arī raksturojot cilvēku savstarpējās attiecības.

Protams, kopīga laika pavadīšana ar sev tuviem cilvēkiem ir neatsverama saskaņas un mīlestības pilnu attiecību sastāvdaļa, tomēr, ja pamani arī savā ikdienā portāla "Woman's Day" apkopotās pazīmes, kas liecina par pārmērīgu laika pavadīšanu ar ģimeni, iepauzē!

1. Tu un tavs mīļotais cilvēks neesat bijuši uz kino gadiem ilgi…

...jo nevēlaties bērnus atstāt auklītes sabiedrībā. Ja arī sevi vari pieskaitīt šādu vecāku pārstāvjiem, steidzami ieplāno vakaru divatā ar savu partneri. Pētījumi liecina, ka pirmsskolas vecuma bērni, kuri aug tikai vecāku klātbūtnē, apgūst mazāk zināšanu, kā arī viņiem ir mazāks vārdu krājums nekā bērniem, kurus reizēm pieskata kāds cits pieaugušais. Bez tam, jo biežāk ar savu dzīvesdraugu dosieties uz randiņiem arī pēc gadiem ilgas kopdzīves, jo spēcīgāka un laimīgāka būs jūsu laulība, kuras ieguvumus izjutīs arī atvases.

2. Tu jūties aizskarta par sava pusaudža vēlēšanos pārnakšņot pie draugiem.

Katrs vecāks izjūt nelielu nožēlu, redzot savu atvasi pieaugam un pamazām attālinoties no mammas sargājošā klēpja, tomēr pusaudžiem ir ļoti būtiski atrasties savu domubiedru lokā. Tā ir daļa no viņu identitātes, un, laupot pusaudzim iespēju pavadīt laiku ar draugiem, daļa no tās tiks zaudēta. Tā vietā, lai pārdzīvotu par sava bērna došanos uz pidžamu ballīti vai filmu vakaru kaimiņos, izmanto no audzināšanas pienākumiem brīvo laiku sevis palutināšanai.

3. Tavs četrgadīgais bērns ar tevi pļāpā, stāvot pie tualetes, kamēr tu kārto dabiskās vajadzības.

Katrā ģimenē ir savas privātās telpas robežas, tomēr, ja piedzīvo šādu situāciju, ir pienācis laiks aprunāties ar savu atvasi par lietām, kuras drīkst un kuras nedrīkst darīt citu klātbūtnē.

Tāpat ir būtiski izskaidrot, ka arī vecākiem nepieciešama sava privātā telpa un ir nodarbes, kuru laikā viņus labāk netraucēt.

4. Tu vilcinies ar paaugstinājuma pieņemšanu savas atvases sporta nodarbību dēļ.

Liela daļa vecāku dažādās aptaujās atzinuši, ka baidās kāpt pa karjeras kāpnēm, jo jaunu pienākumu uzņemšanās var laupīt laiku, ko pavadīt kopā ar savām atvasēm. Ja arī sevi vari pieskaitīt pie šo vecāku daļas, atceries, ka stagnēšana ierastajā amatā var atsaukties ne tikai uz tavu finansiālo stāvokli, kas ietekmēs bērnus, bet arī pašapziņu. Savukārt pāris futbola spēļu nenoskatīšanās klātienē nemaz tik lielu kaitējumu nenodarīs.

5. Tu aizbildinies ar sliktu pašsajūtu un atcel tikšanos ar draugiem, jo baidies pievilt ģimeni.

Bērniem redzot, ka vecākiem ir arī sociālā dzīve un citas intereses, kas neietver ģimenes lietas, tiks attīstīta viņu cieņa pret vecākiem. Savukārt, ja tava dzīves ir pilnībā pakārtota atvašu ikdienai, rēķinies, ka, bērniem pieaugot, viņi gluži vienkārši nesapratīs, kāpēc visu nedari pēc viņu prāta.

6. Jūsu pusaudžu vecuma bērni kopā ar jums līdz vēlai naktij skatās televīziju. Tā rezultātā ar partneri vairs nesarunājaties.

Protams, ir lieliski, ja bērni arī tīņa vecumā nezaudē vēlēšanos būt kopā ar vecākiem. Tomēr tas var laupīt jums tik vērtīgo kopā būšanas laiku. Lai no tā izvairītos, ieviesiet kopīgas brokastis vai pusdienas, tā ik dienas noteiktu laiku pavadot tikai viens otra sabiedrībā.

7. Jūsu ģimenē neviens tev vairs nesaka „Paldies!”

Ja ikdienā esi nemitīgi gatava pakalpot pārējiem ģimenes locekļiem, parūpējoties par ikvienu viņu prasību, pēc kāda laika vari pamanīt, ka neviens par to vairs neizsaka pateicību, jo iestājies pieradums. Uzskatot kaut ko par pašsaprotamu, to vairs nenovērtējam, bet, tiklīdz bērni manīs, ka atsevišķi pienākumi jāveic viņiem pašiem, periodiska lutināšana tiks novērtēta krietni vairāk.


Написать комментарий