Tagad daugavpilieši varēs izglītot visas mūsu valsts iedzīvotājus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, jau šī gada beigās Latvijas galvaspilsētā tiks pabeigts grandiozs projekts, kurš tiek realizēts pēdējo piecu gadu laikā, Gaismas pils. Daugavpilieši tagad varēs piedalīties tā liktenī.

Jaunajā piecstāvu ēkā Daugavas krastos atradīsies Latvijas Nacionālā bibliotēka, tādēļ mūsu pilsētas iedzīvotāji var palīdzēt papildināt bagātīgo bibliotēkas fondu, piedaloties akcijā „Tautas grāmatu plaukts”.

Šīs akcijas ietvaros visi interesenti līdz 1. novembrim varēs uzdāvināt savas iemīļotās un nozīmīgākās grāmatas Gaismas pilij. Pastāv viens nosacījums: potenciālajam dāvinātājam jāatstāj grāmatā savu vēstījumu vai vēlējumu nākamajām paaudzēm. Katrs dāvinātājs saņems piemiņas grāmatzīmi ar akcijas logotipu.

Kā pavēstīja Latgales centrālajā bibliotēkā, grāmatas no pilsētniekiem tiks pieņemtas visās tās filiālēs, ieskaitot arī galveno nodaļu. Turklāt akcijas organizatori plāno tās gaitā noskaidrot Latvijas iedzīvotāju iemīļotāko autoru un populārāko grāmatu. Akcijas detaļas var noskaidrot šeit.

Pēc republikas preses ziņojumiem visi Gaismas pils būvniecības darbi ir gandrīz pabeigti. Pārcelties uz jauno ēku bibliotēka plāno 2014. gada sākumā, bet janvārī notiks akcija, kuras laikā cilvēki pa dzīvo ķēdi no rokas rokā nodos grāmatas no vecās LNB ēkas Kr. Barona ielā uz jauno Gaismas pili.


Написать комментарий