Iespējams, Daugavpils novada radošos kolektīvus vērtēs pēc jauniem kritērijiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 10.oktobrī, Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē izskatīja iespēju grozīt noteikumus par Daugavpils novada pašdarbības kolektīvu un interešu grupu darbību.

Ziņotāja, Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne, pastāstīja, ka ir jākoriģē un jāpapildina esošie radošo kolektīvu vērtēšanas un darba apmaksas noteikumi. Patlaban ir noteikta viena radošo kolektīvu darba apmaksa, kuru katra pagasta pārvalde var regulēt pēc saviem ieskatiem. Tomēr praksē bieži vien gadās, ka kolektīvi, kuri regulāri piedalās dažādās skatēs un sasniedz labus rezultātus, saņem mazāku finansējumu, nekā interešu pulciņi.

Komentējot jaunos kritērijus, Ināra Mukāne atzīmēja, ka to būtība ir saistīta ar darba apmaksu atbilstoši ieguldītajam darbam un sasniegtajiem rezultātiem.

Jāmin, ka patlaban Daugavpils novadā darbojas 75 radošie kolektīvi, kuru darbībā piedalās 1 016 cilvēki. Pārsvarā novada iedzīvotāji darbojas dažādos vokālos, deju kolektīvos, pašdarbības teātros.

Jāatzīmē, ka Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas deputāti nolēma atlikt gala lēmuma pieņemšanu līdz deputātu sēdei decembrī, savukārt tagad jaunie noteikumi tiks nodoti izskatīšanai pagasta pārvaldēs. Jautājums tiks atrisināts pēc pagasta pārvalžu vadītāju, kā arī pašu kolektīvu dalībnieku viedokļu un priekšlikumu saņemšanas.


Написать комментарий