Daugavpils novada dome sadalīja papildlīdzekļus mācību līdzekļu iegādei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 10.oktobrī, Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas locekļi izskatīja jautājumu par valsts paredzēto līdzekļu sadali mācību līdzekļu iegādei.

Pēc ziņotājas, Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītājas Irēnas Bulašas vārdiem, 2013.gada sākumā mācību līdzekļu iegādei bija saņemts valsts finansējums 6,26 latu apmērā uz katru skolēnu, tomēr Izglītības un zinātnes ministrijas 1.oktobra rīkojums nosaka papildlīdzekļu iedali mācību līdzekļu iegādei.

I.Bulaša atzīmēja, ka ministrija esot paredzējusi mācību līdzekļu iegādi pirmsskolas izglītības grupām – 5-6 gadu veciem bērniem, katram skolēnam ir domāti 8,15 lati.

Tādējādi izglītības iestādes, kuras īsteno licencētas pirmsskolas izglītības programmas, kopumā saņems 2 276 latus, bet izglītības iestādes, kuras īsteno pamatskolas un vidusskolas vispārizglītojošās programmas, - 3 307 latus. Mācību līdzekļu iegādei nepieciešamie līdzekļi tika aprēķināti proporcionāli skolēnu skaitam katrā novada skolā.

Jāatzīmē, ka sakarā ar to, ka, veicot aprēķinu, ministrija ņēma vērā skolēnu skaitu uz 2012.gada 1.septembri, arī Daugavpils novada domes Izglītības pārvalde sadalīja līdzekļus atbilstoši pērnā gada rādītājiem.

Jautājums tika nodots izskatīšanai novada domes deputātu sēdē, kas notiks 17.oktobrī.


Написать комментарий