Daugavpils pilsētas domes deputāta B.Ivanova pilnvaras izbeigtas pirms termiņa

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 10.oktobrī Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti vienbalsīgi nolēma izbeigt pirms termiņa deputāta Borisa Ivanova („Latgales partija”) pilnvaras, atbrīvojot viņu arī no Baltkrievu kultūras centra vadītāja amata.

Jautājums par B.Ivanova atbrīvošanu no Baltkrievu kultūras centra vadītāja amata bija sēdes darba kārtībā, savukārt lēmuma projekts par pilnvaru izbeigšanu bija iekļauts sēdes darba kārtībā kā papildjautājums.

Personāla speciāliste Anna Kokina paziņoja, ka ir saņemts B.Ivanova iesniegums par deputāta pilnvaru izbeigšanos, tādēļ saskaņā ar likumu tika sagatavots attiecīgs Domes lēmums. Pilsētas mēram adresētajā iesniegumā B.Ivanovs skaidro lūgumu izbeigt deputāta pilnvaras ar ģimenes apstākļiem un veselības stāvokli.

Domes lēmums tiks nodots Vēlēšanu komisijai, kura 3 dienu laikā pieņems lēmumu par to, kas kļūs par jaunu Domes deputātu, un savu lēmumu paziņos pilsētas domei un Centrālajai vēlēšanu komisijai. Ja nākamais sarakstā esošais pretendents piekritīs kļūt par deputātu, viņš varēs piedalīties nākamajā Domes sēdē.

Saskaņā ar deputātu lēmumu, Domes izpilddirektoram Andrejam Kursītim tika uzdots veikt rakstveida aptauju par kandidātiem uz Baltkrievu kultūras centra vadītāja amatu.

Minētos lēmumus deputāti pieņēma vienbalsīgi. Savukārt pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka Boriss Ivanovs bija labs Baltkrievu kultūras centra vadītājs, ar viņu bija apmierināta gan diaspora, gan partneri no Baltkrievijas.

Jāatzīmē, ka pēc pašvaldību vēlēšanās saņemto balsu skaita nākamie „Latgales partijas” sarakstā ir Reinis Joksts, Olga Jesse un Santa Pupiņa.

Atgādināsim, ka Ģenerālprokuratūra ir apturējusi lietu par Borisa Ivanova iespējamo sadarbību ar VDK, jo viņš atradās atvaļinājumā un ar viņu nebija iespējams sazināties.


Написать комментарий