Daugavpiliešus aicina atbalstīt akciju «Tautas grāmatu plaukts»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, nākamā gada sākumā Rīgā notiks Gaismas pils atklāšana.

Tiek plānots, ka tajā pārcelsies Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB), un, lai šī liela piecstāvu ēka nepaliktu tukša, visi valsts iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties akcijā „Tautas grāmatu plaukts”, ne tikai papildinot LNB fondu, bet arī piedaloties šajā grandiozajā projektā.

Akcija ir pagarināta uz mēnesi, un līdz 1.decembrim daugavpilieši var uzdāvināt LNB kādu sev nozīmīgu un īpašu grāmatu. Grāmatā jāieraksta dāvinātāja vēstījums vai novēlējums, ko lasīs cilvēki ne tikai šodien, bet arī nākamajās paaudzēs. Grāmatas var atnest uz Latgales Centrālo bibliotēku (LCB) vai jebkuru bibliotēkas filiāli. Ikviens dāvinātājs par piedalīšanos akcijā saņems īpašo „Tautas grāmatu plaukta” grāmatzīmi.

Sakarā ar to, ka akcijas laiks tika pagarināts, LCB darbinieki ļoti cer uz daugavpiliešu un Latgales iedzīvotāju aktivitāti, jo līdz šim laikam viņi piedalījās akcijā ne visai aktīvi. Tomēr LNB esot uzdāvinātas vecas grāmatas ar interesantiem novēlējumiem.

Jāatzīmē, ka akcijā piedalās arī Daugavpils universitāte. Pēc 1.decembra visas mūsu pilsētā savāktas grāmatas tiks nosūtītas uz galvaspilsētu, kur grāmatas tiks reģistrētas, bet novēlējumi – nokopēti.

Tiek plānots, ka 2014.gada 18.janvārī Rīgā notiks akcija „Grāmatu draugu ķēde”, kuras laikā, pārvietojot grāmatas no rokas rokā no vecās bibliotēkas ēkas Kr.Barona ielā uz jauno, ikviens varēs justies līdzdalīgs grāmatu pārceļošanā uz jaunajām telpām. Jāpiebilst, ka Gaismas pils tika celta piecus gadus un izmaksāja teju 200 miljonus latu.


Написать комментарий