Daugavpils var nodot Grand-Prix rīkošanu Rīgai, bet piešķirs 50 tūkst. latu citu sacensību rīkošanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

7.novembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti pieņēma lēmumu ne tikai par papildus 22 tūkst. latu iedalīšanu biedrībai „Speedway Grand Prix of Latvija” nodokļu parādu dzēšanai, bet arī atbalstīja otro lēmumu, kas ir saistīts ar minētā sporta veida finansēšanu – par augstas klases sacensību rīkošanu nākamgad.  

Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paziņoja, ka, pieņemot lēmumu par 50 tūkst. latu iedalīšanu sacensību rīkošanai, pašvaldība uzdos biedrībai panākt, lai 2014.gadā mūsu pilsētā notiktu Grand-Prix posms vai Eiropas individuālā čempionāta fināls, vai kāds Pasaules komandu čempionāta pusfināls.

Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, komentējot šo jautājumu, izteica šaubas, ka Daugavpilī varētu notikt tik augsta līmeņa sacensības, jo šo sacensību oficiālajos kalendāros mūsu pilsēta netiek minēta, un klubam būs daudz jāstrādā, lai to mainītu.

Deputātiem paziņoja informāciju par summām, kuras pašvaldība ik gadu iedala spīdvejam, neatkarībā no tā, vai pilsētā tiek rīkots Grand-Prix posms, kā arī tika apspriests nesenais Saeimas lēmums par līdzekļu piešķiršanu Grand-Prix posma rīkošanai Rīgā.

Saņemot pilsētas mēra apstiprinājumu, Jurijs Zaicevs kā biedrības „Speedway Grand Prix of Latvija” valdes loceklis balsošanā par lēmuma projektu par sacensību atbalstu nepiedalījās, tomēr ar balss vairākumu lēmums tika nodots izskatīšanai Domes sēdē. Pēc sēdes, komentējot pieņemto lēmumu un runājot par to, kādas sacensības tiks rīkotas Daugavpilī 2014.gadā, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja portālam Gorod.lv:

„Vislielākā ažiotāža ir saistīta ar Grand-Prix posma rīkošanu Latvijā. Var apgalvot, ka Grand-Prix posms notiks Latvijā, tomēr jautājums par to, kur tieši tas notiks – Rīgā vai Daugavpilī – joprojām ir atklāts. Tika plānots, ka posms notiks Rīgā. Ja turnīrs ik gadu tiek rīkots Daugavpilī, ar laiku skatītāju interese mazinās, attiecīgi pieaug finanšu izdevumi, mazinās ekonomiskais efekts. Tādēļ būtu ideāli, ja vienu gadu posms tiktu rīkots Daugavpilī, citu – Rīgā. Tas ieinteresētu gan skatītājus, gan rīkotājus, gan tūristus. Bet, ja Biķerniekos stadions netiks pabeigts, sacensības notiks Daugavpilī”.

Atbildot uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka Daugavpils sacensību rīkošanu var „atdot” Rīgai ar mērķi sekmēt šī sporta veida attīstību, pilsētas mērs atbildēja: „Tika plānots, ka vienu gadu sacensības notiek Rīgā, citu – Daugavpilī. Patiesībā spīdveja ģeogrāfijas paplašināšana ir nozīmīga sporta attīstībai Latvijā, un būtu labi, ja valstī būtu vēl viens spīdveja stadions. Domes lēmums paredz, ka, ja pilsētā nenotiks Grand-Prix posms, tiks rīkotas citas prestižas un interesantas sacensības”, atzīmēja pilsētas mērs, piebilstot, ka, viņaprāt, visvairāk skatītājiem patiktu Pasaules komandu čempionāta pusfināls, bet lielas konkurences dēļ to panākt ir ļoti grūti.


Написать комментарий