DU studentus un jaunus speciālistus aicina iepazīties ar «Iespējamo misiju»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 26.novembrī, Daugavpils Universitātē (DU) startē akcija „Iedvesmo Latviju mācīties! Pieņem izaicinājumu – kļūsti par skolotāju!” programmas “Iespējamā misija” ietvaros.

Šī programma mūsu valstī tiek īstenota pēdējo gadu laikā. “Iespējamās misijas” mērķis ir nodrošināt, lai katrs bērns Latvijā saņem kvalitatīvu izglītību, kas attīsta viņa spējas, kā arī motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā. Programmas ietvaros dažādas amatpersonas, vadošo uzņēmumu vadītāji un profesionāļi apmeklē skolas un vada mācību stundas.

Katru gadu “Iespējamā misija” aicina dažādu specialitāšu zinošus un mērķtiecīgus pēdējā kursa studentus un augstskolu absolventus kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem. Piedaloties “Iespējamā misijā”, dalībnieki divus gadus strādā par pilna laika skolotājiem ar 5. - 12.klašu skolēniem, pasniedzot savai izglītībai atbilstošus mācību priekšmetus skolās visā Latvijā.

Programmas “Iespējamā misija” prezentācija DU notiks otrdien, 26.novembrī, plkst.11:30 un 14:15. Prezentāciju laikā DU studentiem, jaunajiem profesionāļiem un jebkuram citam interesentam būs iespēja uzzināt vairāk par šo programmu, saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem.

Jāatzīmē, ka kopš programmas īstenošanas sākuma – 2008.gada – 70 Latvijas skolās strādājuši vai šobrīd strādā 91 „Iespējamās misijas” dalībnieks, diendienā ietekmējot vidēji 14 000 bērnu dzīves. Piemēram, minētās programmas ietvaros Sventes vidusskolā divus gadus strādā angļu valodas skolotājs un DU sociālo zinātņu students Sergejs Baltmanis.


Написать комментарий