J. Dukšinskis: Jaunatnes departamentam jāpaplašina darbība

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Daugavpils pašvaldības deputāti nobalsoja par kārtējās darba grupas izveidošanu deputāta Jurija Zaiceva vadībā, kura plāno nodarboties ar Daugavpils jaunatnes politikas plānošanas dokumentu izstrādi.

Portāls Gorod.lv mēģināja noskaidrot no vicemēra Jāņa Dukšinska, kādas viņam ir pretenzijas pret Jaunatnes departamenta darbu un to, vai dokumenti, kurus plāno izstrādāt kārtējā darba grupa, nedublēs jau tos, kurus izstrādā departaments.

Kā paziņoja Jānis Dukšinskis, galvenais izveidotās darba grupas mērķis ir darba uzlabošana. No vicemēra atbildes kļuva skaidrs, ka uz šodienu Jaunatnes departaments ir sagatavojis savu jaunatnes politikas attīstības koncepciju, un ir nosūtījis to deputātu izskatīšanai. Pēc iepazīšanās ar šo dokumentu tika nolemts izveidot darba grupu, kura varēs izanalizēt departamenta darbu un piedāvāt iekļaut papildjautājumus darba plānā.

Tāpat vicemērs atzīmēja, ka jādomā par darbavietu radīšanu jaunatnei, sākas jaunas programmas, kuras finansē Eiropas fondi, tādēļ jāanalizē, kā Jaunatnes departaments spēs iekļauties šajās Eiropas programmās.

Pēc domes priekšsēdētāja vietnieka domām Jaunatnes departamentam jāpaplašina sava darbība, nodarbojoties ne tikai ar atpūtas jautājumiem, bet arī acīmredzot ar konkrētu darbavietu radīšanu. Tiesa, kādā veidā tiks izveidotas darbavietas, J. Dukšinskis neprecizēja, kas principā ir loģiski, jo pilsētas mērs ne vienu reizi vien ir teicis, ka darbavietu radīšana nav pašvaldības lieta. 

Tāpat Jānis Dukšinskis pastāstīja, ka departaments ir veicis anketēšanu, kura ļāva noteikt galvenos darba ar jaunatni virzienus. Tiesa, kā atzīmēja J. Dukšinskis, ne visiem darba grupas locekļiem tā likās pilnīga un plaša, tādēļ tika nolemts aicināt departamenta speciālistus, lai noskaidrotu, kādēļ ir izvēlētas tās vai citas prioritātes.

Kā izrādījās, vicemērs, kurš atbild par Jaunatnes departamenta darbu, nav stipri iedziļinājies jautājuma būtībā, apmierinoties tikai ar rezultātiem, kurus iesniedza departamenta vadītājs.

„Gribētos uzklausīt jaunatnes un dažādu iestāžu viedokli, kādas viņi saskata darba uzlabošanas iespējas tādēļ, ka droši vien ir jautājumi, kuros var uzlabot darbu. Departaments kaut ko dara, bet tā darbība, iespējams, ir virzīta tikai uz izklaides iespējām. Arī juridiski departaments visu nespēj. Piemēram, cik aktīvi viņi strādā dažādos sadarbības projektos. Līdzīgi departamenti un jaunatnes nami tiek atvērti citos reģionos, piemēram, Liepājā, ar kuru ir iespējama pieredzes apmaiņa” – rezumēja vicemērs, piebilstot, ka īpašu pretenziju par Jaunatnes departamenta darbu viņam nav.    


Написать комментарий