J.Zaicevs atturējās no balsošanas: kas notiks ar koalīciju?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, 3.decembrī, balsojot par līguma laušanu ar SIA „Batergo”, no balsošanas atturējās 5 Daugavpils pilsētas domes deputāti.

Komentējot šo faktu vietējā televīzijā, deputāts Jurijs Zaicevs paziņoja, ka koalīcija tika veidota galvenokārt ap līgumu ar SIA „Batergo”, un „5 deputāti uzņēmās politisko atbildību, kura noteikti ietekmēs mūsu kopīgo darbu”.

Varat iedomāties mūsu izbrīnu, kad pusotru nedēļu pēc šī paziņojuma, lemjot kādu jautājumu, no balsošanas atturējās arī pats Jurijs Zaicevs. Deputāts neatbalstīja pašvaldības lēmumu iegādāties zemesgabalu pilsētas centrā Muzeja ielā 3, kuru sertificētais vērtētājs Vladimirs Pjankovskis novērtēja 21 tūkst. latu apmērā.

Apspriežot šo jautājumu pirms nedēļas, deputāti diskutēja, vai šī summa ir adekvāta. Diskusijā aktīvi piedalījās pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, kurš rezultātā kļuva par vieno trim deputātiem, kuri atturējās no balsošanās.

Gala lēmuma pieņemšanas gaitā deputātiem paziņoja, ka zemesgabala īpašnieks esot devis mutisku piekrišanu zemes pārdošanai, tādēļ darījums, visticamāk, notiks. Šoreiz deputātiem jautājumi neradās, tomēr no balsošanas atturējās ne tikai Pēteris Dzalbe, bet arī Jurijs Zaicevs, kurš jautājuma izskatīšanas gaitā neapmierināts neizskatījās.

Laiks rādīs, vai minētā politiskā atbildība, kuru uzņēmās deputāts, novedīs pie kādām sekām un veicinās koalīcijas izjukšanu, vai ar SIA „Batergo” nesaistīti jautājumi deputātiem nešķiet tik būtiski.


Написать комментарий