Mērfija balva šogad piešķirta Maximai

foto: irliepaja.lv
foto: irliepaja.lv

Turpinot tradīciju, sabiedrības cieņas balva Cicerons starptautiskās politikas kategorijā par Zviedrijas un Latvijas sadarbības sekmēšanu šogad piešķirta Zviedrijas ārlietu ministram Karlam Biltam.

Turpretī Mērfija balvu šogad saņēmis veikalu tīkls Maxima.

Bilts daudzviet uzsvēris, kā Baltijas valstis atguva savu valstisko neatkarību – varonīgi un miermīlīgi, ka tieši tā šīs valstis rīkojās, arī sadodoties rokās vēsturiskajā Baltijas ceļā, kam Eiropā un pasaulē nākamgad atzīmēs jau 25.gadadienu, informē pasākuma organizatori.

Cicerona balvu kopš 1999.gada Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām un Latvijas Universitāti pasniedz politiķiem, zinātniekiem un publicistikas praktiķiem par veiksmīgu sabiedrības uzrunu, sociālās saliedēšanas ideju paušanu lokālā, nacionālā un starptautiskā mērogā.

Eiroparlamenta deputāte Sandra Kalniete to saņems par spilgtu radošumu Latvijas Tautas frontes un Eiropas Parlamenta darbā. Laureātu vidū būs arī Nacionālās Bibliotēkas direktors Andris Vilks, Jelgavas mērs Andris Rāviņš un Latvijas Universitātes asociētais profesors Ābrams Kleckins.

Savukārt antibalva Mērfija tituls nonāks pie veikalu tīkla Maxima par neadekvātu un maldinošu publisko komunikāciju.

«Šī katastrofa ar cilvēku upuriem notika būvniecībā. Bet, ja mēs skatāmies uz veselības aizsardzību, izglītību, zinātni, emigrāciju, demogrāfiju… tad tās arī uzrāda slimības, kuras mūs nomoka. Katrā no šīm sfērām varam atrast ļoti daudz aplamību,» norāda žūrijas priekšsēdētājs Jānis Stradiņš.

Cicerona balvas līdz šim ir saņēmuši gan ārvalstu prezidenti un vēstnieki, kuri veicinājuši Latvijas iespējas pasaulē, gan spilgti mūsu pārstāvji, kuri godam nesuši Latvijas vārdu, piemēram, Vaira Vīķe – Freiberga, Andris Piebalgs un citi.


Написать комментарий