2013.gada rezultāti: Jauni deputāti pusgada laikā palielina sev darba algas un izveido vairākas komisijas un darba grupas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gada beigās, atskatoties uz 1.jūnijā ievēlēto Daugavpils pilsētas domes deputātu darbu, piedāvājam mūsu lasītājiem atcerēties, cik aktīvi tautas kalpi uzlaboja savus darba apstākļus un izveidoja dažādas komisijas, komitejas un darba grupas, kuru uzdevums bija problēmu, tostarp to, par kurām pirms tam pilsētniekiem nebija ne jausmas, risināšana.

Tikko sākuši strādāt, jauni Daugavpils pilsētas domes deputāti nolēma izveidot divas jaunas komitejas: Mājokļu komiteju, kuras priekšsēdētāja amatā iecēla Vladislavu Bojarūnu un Īpašuma komiteju Alekseja Nikolajeva vadībā.

Paralēli tika paziņots, ka drīz Domē tiks izveidots arī jauns departaments, kurš uzlabos pilsētā notiekošos būvniecības procesus. Pagaidām šis departaments nav izveidots, taču 6 mēnešu laikā jaunais Domes sasaukums izveidoja vairākas darba grupas un komisijas, kuru darba nodrošināšanai tika iedalīti līdzekļi no pilsētas budžeta.

Mēnesi pēc darba sākuma deputāti izveidoja divas darba grupas. Katrā no tām strādāja pieci cilvēki. Viena no grupām rūpīgi pētīja PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtos līgumus, otrā – SIA „Daugavpils ūdens” izveidojušos situāciju. Abas grupas vadīja deputāts Jevgeņijs Carevs. Atgādināsim lasītājiem, ka darba grupas, izņemot to locekļu darba samaksai nepieciešamo finansējumu, pieprasīja arī papildus finansējumu 13 tūkst. latu apmērā ekspertīžu pasūtījumam. Vienas darba grupas darbības rezultātā tika pieņemts lēmums par līguma laušanu ar SIA „Batergo”, otrās – izstrādāta rekomendācija veikt jaunus iepirkumus SIA „Daugavpils ūdens” īstenotajā projektā, lai izvairītos no projekta sadārdzinājuma.

Gandrīz vienlaicīgi ar lēmuma pieņemšanu par divu augstākminēto darba grupu izveidošanu tiek pieņemts lēmums par grozījumiem deputātu darba algu aprēķināšanas kārtībā . Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis toreiz skaidroja, ka jaunā kārtība motivēs deputātus strādāt labāk un vairāk, jo darba alga tiks aprēķināta, ņemot vērā darbu komitejās un komisijās un nostrādātās stundas. Mēnesi pēc lēmuma pieņemšanas izrādījās, ka deputāts, kurš Domes darbā nepiedalījās, saņēma 58,17 latus mēnesī, bet aktīvākie deputāti (izņemot pilsētas mēru, viņa vietniekus un Domes amatpersonas) – 150-190 latus.  

Tomēr, saņemot jaunas darba algas, deputāti nolēma, ka atalgojumam jābūt vēl lielākam: tiek pieņemts lēmums, saskaņā ar kuru iepriekšējo 119,60 latu vietā par darbu grupā amatpersonas mēnesī saņems 237 latus (maksimāli).

Novembra beigās kārtējā preses konferencē pilsētas mērs apstiprināja, ka dažu deputātu darba algas būs vēl lielākas. Drīz vien Mājokļu komitejas priekšsēdētāja V.Bojarūna darba alga tika palielināta līdz 850 latiem, bet pēc dažu deputātu iebildumiem to samazināja par 100 latiem.  

Nobeigumā jāatzīmē, ka 6 mēnešu laikā pašvaldībā tika izveidotas arī citas darba grupas un komisijas, dažās no kurām deputāti strādāja bez atlīdzības. Piemēram, kāda darba grupa izvērtēja, vai ir sasniegti Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes reorganizācijas mērķi, cita pētīja pilsētā esošo ar azartspēlēm saistīto situāciju un piedāvāja tās risinājumu. Kārtējā darba grupa, šoreiz Jurija Zaiceva vadībā, nesen sāka pētīt situāciju jauniešu politikā, bet grupa Aivara Broka vadībā strādā pie priekšlikumu izstrādes, kuri uzlabotu pilsētas kultūrvidi.

Iespējams, jaunajā gadā deputāti turpinās uzlabot savu darbu, kas, protams, ir vērsts uz pilsētas attīstību. 


Написать комментарий