2013.gada rezultāti: Neskatoties uz deputāta solījumu, Daugavpils tramvajos joprojām netiek izmantota krievu valoda

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gada laikā Daugavpils pilsētas domes deputāts Jurijs Zaicevs vairākkārt ziņoja portālam Gorod.lv, ka darīs visu iespējamo, lai pilsētas tramvajos atkal skanētu krievu valoda.

Kā zināms, informācija par tramvaja pieturām un sociālā rakstura informācija Daugavpils sabiedriskajā transportā skan tikai valsts valodā, pasažieri vairs netiek aicināti iegādāties tramvaja biļetes krievu valodā. Pēc deputāta domām, tas esot nepareizi, jo Daugavpilī dzīvo daudz krievvalodīgo cilvēku.

Septembrī J.Zaicevs solīja, ka uzreiz pēc „pēc galvenā saimnieciskā jautājuma, kas ir saistīts ar pilsētas siltumapgādes sistēmas saglabāšanu, atrisināšanas”, viņš ķersies pie krievu valodas izmantošanas pilsētas tramvajos.

Neskatoties uz Valsts valodas inspekcijas rekomendācijām, Jurijs Zaicevs ziņoja portālam Gorod.lv, ka viņš pēta likumdošanas bāzi un plāno atrisināt šo jautājumu.

Pēc deputāta vārdiem, pastāv iespēja atkal ieviest krievu valodas izmantošanu Daugavpils tramvajos, bet kādā veidā tas varētu tikt izdarīts, viņš pagaidām nestāstīs. „Valodas likums aizliedz pašvaldībai šajā gadījumā izmantot krievu valodu, bet neviens neaizliedz to darīt juridiskām personām. Būsim prātīgi un ļausim to izdarīt. Patlaban jāietur pauze, vēlāk domāsim, kā to paveikt”, pastāstīja J.Zaicevs.

Acīmredzot pilsētniekiem, kuri vēlas dzirdēt tramvajos krievu valodu, nāksies samierināties, ka šīs jautājums ātri netiks atrisināts, jo deputāts pēdējā laikā ir ļoti aizņemts – strādā kā Domes deputāts, darbosies īpaši izveidotajā darba grupā, kas izstrādās Daugavpils jaunatnes politikas plānošanas dokumentus. Šoreiz J.Zaicevs ir darba grupas priekšsēdētājs. 


Написать комментарий