Femen aktīviste pārtrauc Ziemassvētku mesu un pasludina sevi par Dievu

foto: femen.org
foto: femen.org

Feministu organizācijas Femen akcija "Ziemassvētki atceļas" atsākusies - šoreiz viena no meitenēm izjaukusi 80 gadus vecā Ķelnes pareizticīgo patriarha Joahima Maisnera Ziemassvētku mesu, uz savām krūtīm paziņojot: "I Am God!"

Kā ziņo RIA Novosti, incidents noticis ap plkst. 10:00 pēc vietējā laika. "Negaidīti meitene, kura sēdējā pirmajā rindā, pieskrēja pie altāra un norāva sev drēbes, atkailinot visu izņemot jostasvietu. Uz viņas ķermeņa ar melnu krāsu bija rakstīts "Es esmu dievs" un šo pašu saukli viņa skandēja arī pati," stāsta Ķelnes policijas pārstāvis.

Femen aktīviste tādejādi vēlējusies izrādīt protestu pret, viņasprāt, seksiskajiem un patriarhālajiem Maisnera uzskatiem. Femen oficiālajā mājaslapā minēts, ka viņa arī tādejādi protestējusi pret Vatikāna vēlmi aizliegt abortus, kuru viņas apzīmējušas kā propagandu.

No altāra meiteni nocēluši katedrāles darbinieki, kas atbild par kārtības ievērošanu tajā. Pēc viņas personības noskaidrošanas, Femen aktīviste tikusi atbrīvota no apcietinājuma, tomēr pret viņu visticamāk tiks ierosināts kriminālprocess, kas draud ar brīvības atņemšanu uz pat trīs gadiem.

Iepriekš "Ziemassvētki atceļas" akciju, kas ir protests pret abortu aizliegšanu, Femen aizvadījušas Parīzē un Madridē.


Написать комментарий