«Sadraudzības pusdienas» Balvu novadā

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Jaunā gada priekšvakarā, 27.decembrī, Balvu novada Domes deputāti un dažādu konfesiju novada mācītāji klusā, mierīgā un svētīgā gaisotnē tikās „Sadraudzības pusdienās”, vēsta Balvu novada portāls.

Balvu novada Domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis atzina, ka ir gandarīts par jau otro kopīgo tikšanos, jo tās dod mieru, svētību un spēku jauniem darbiem. „Lielai daļai gan pašvaldību, gan valsts mēroga politiķu, ierēdņu un darbinieku trūkst ticības Dievam. Ja ikviens no mums pieņemtu lēmumus, strādātu saskaņā ar savu ticību, mēs dzīvotu mierīgāk un Latvija attīstītos straujāk”, teica Domes priekšsēdētājs.

Prāvests Alberts Budže uzsvēra, ka Dievs un baznīca vienmēr ir mums līdzās „Šogad baznīcās bija vērojams liels cilvēku pieplūdums. Kāpēc? Tāpēc, ka cilvēki meklē patvērumu, mieru, un to atrod baznīcā”, teica A. Budže. Prāvests pateicās par pašvaldības atbalstu baznīcām un vēlēja, lai sadarbība turpinātos arī nākotnē. „Lai Dievs mums visiem palīdz Jaunajā gadā!”, vēlēja prāvests.

Lai arī priesteris Sergejs Tihomirovs Balvos ir tikai pāris mēnešus, pilsēta un izpalīdzīgie cilvēki šeit priesterim ļoti patīk. Jaunajā gadā S.Tihomirovs vēlēja ikvienam atrast Dievu, atvērt tam savu sirdi un galvenais, rast mieru!

Savukārt bīskaps Einārs Alpe vēlēja, lai mēs nebūtu zem dzīves gruvešiem.. „Ja pār mums nav Dieva roka ikdienā, mēs visi esam zem gruvešiem. Katru gadu no jauna mēs svinam Kristus dzimšanas dienu. Bet vai svētki vienmēr ir tie paši? Vai tie tomēr katru gadu mainās? Ziemassvētki ir savādāki, jo mēs esam savādāki, mēs maināmies. Bet tie ir arī tie paši, jo Dieva mīlestība ir tā pati, tā nemainās. Lai kādā situācijā mēs būtu, lai cik smagos apstākļos mēs būtu, Dievs dāvā mums savu mīlestību. Lai kas ar mums notiek, atcerēsimies vienmēr gaišo mirkļus!”, teica bīskaps Einārs Alpe. Bīskaps pateicās novada vadībai par rīkoto pasākumu, kurā tikās laicīgā un garīgā vara un, kā arī izteica savu atzinību par prāvesta Alberta Budžes un Jāņa Bārtuļa ilggadējo kalpošanu novada iedzīvotajiem.

Sadraudzības pusdienas noslēdzās ar kopīgu lūgšanu par novadu, tā iedzīvotājiem un vadītājiem, un klusu pārdomu brīdi.


Написать комментарий