J.Zaicevs: Jaunatnes politikas veiksmīgai realizācijai traucē struktūru juridiskā konfigurācija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāts un darba grupas, kuras mērķis ir izanalizēt situāciju darbā ar Daugavpils jauniešiem, vadītājs Jurijs Zaicevs pastāstīja portālam Gorod.lv, kā strādā darba grupa, kādi secinājumi jau ir izdarīti. 

J.Zaicevs paziņoja sekojošo: „Tiek daudz strādāts, esam izpētījuši gandrīz visus ar pilsētas jaunatnes politiku saistītos dokumentus. Esam izpētījuši arī Valmieras, Liepājas koncepcijas. Darba grupas sēdēs divreiz piedalījās Jaunatnes departamenta vadītājs Bikovska kungs. Sarunas gaitā noskaidrojām departamenta vadības viedokli, to, ka iepriekšējā koncepcija tika izpildīta par 100%.

Pagaidām ir pāragri runāt par secinājumiem, ir izveidojies kopējs viedoklis – pašreizējā atbildīgo jauniešu struktūru juridiskā konfigurācija traucē veiksmīgai pilsētas jaunatnes politikas realizācijai. Šo domu pauda arī Bikovska kungs. Dažādu departamentu apakšstruktūras konkurē savā starpā, tādēļ šis jautājums jārisina koncepcijas ietvaros.

Patlaban neko sliktu par darbu ar jauniešiem nevaru pateikt, darba grupa tika izveidota, lai uzlabotu šo darbu. 

Šobrīd departaments ir izstrādājis nevis koncepciju, bet pamatnostādnes, tas ir vienīgais negatīvais faktors. Iepriekšējā koncepcija bija izklāstīta uz 30 lapām, savukārt pašreizējās pamatnostādnes, kuras departaments piedāvā izskatīšanai deputātu sēdē, aizņem tikai 7 lapas, uz 5 no tām tiek aprakstīts departamenta veiktais pētījums. Grūti spriest, cik šis pētījums ir objektīvs, jo tika aptaujāta tikai viena mērķauditorija – skolēni. Jaunatnes likumā atrunāts, ka par jauniešiem tiek uzskatīti cilvēki līdz 24 gadu vecumam, taču šī kategorija aptaujā nepiedalījās. Esam griezušies Izglītības un zinātnes ministrijā, lai tā ieteiktu viedus, kā mēs varētu uzlabot mūsu darbu, iespējams, jāveic cits pētījums”.

Vai var secināt, ka šajā situācijā jāpārstrādā noteiktā dokumentācija, kura uzlabotu darbu ar jauniešiem, bet departaments pagaidām strādā tā, kā to ļauj likumdošanas bāze? Atbildot uz šo jautājumu, deputāts paziņoja, ka pagaidām būtu pāragri nonākt pie šādiem secinājumiem.
 


Написать комментарий