Sabiedriskās ēkas Daugavpilī nav bīstamas, SIA „DDzKSU” avārijas stāvoklī esošajās mājās var dzīvot

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī notikušo pašvaldības ēku un būvobjektu atbilstības būvniecības normām pārbaudes gaitā nopietni pārkāpumi netika konstatēti, paziņoja Daugavpils Būvvaldes vadītājs Valērijs Ļaksa.

Uzmanība bija pievērsta arī sabiedriskām ēkām – tirdzniecības centriem ar lieliem jumta laidumiem, kuru drošība bija apšaubīta. Tāpat Valērijs Ļaksa paziņoja, ka dažu tirdzniecības centru īpašnieki vai apkalpojošās organizācijas nolēma veikt savu objektu tehnisko izmeklēšanu un turpmāk plāno ievērot ēku ekspluatācijas normas.

Daugavpilī ir noslēgusies arī SIA „DDzKSU” apkalpošanā esošā dzīvojamā fonda apsekošana. Pēc SIA „DDzKSU” vadītāja Jevgeņija Oļenova paziņojuma, organizācijas apkalpošanā neesot dzīvojamo māju bīstamajā stāvoklī: ir mājas avārijas stāvoklī, bet tās neesot bīstamas, tajās var dzīvot, tikai jāveic dažu konstrukcijas elementu remontu.

SIA „DDzKSU” paziņoja, ka dzīvojamā fonda pārbaudes gaitā tika konstatēti trūkumi māju stāvoklī, sastādīts to novēršanas grafiks. Saskaņā ar komisijas lēmumu atzīts, ka aptuveni 20 mājas ir avārijas stāvoklī. Tomēr, SIA „DDzKSU” vadība apliecināja, ka šajās mājās var dzīvot.

Savukārt bīstamās mājās cilvēki nedzīvo, nesen iedzīvotāji izvācās no mājas Sakņu ielā 35, pieņemts lēmums par iedzīvotāju izvākšanos no mājas Aiviekstes ielā 1. Daudzstāvu mājas Imantas ielā 2 konstatēta plaisa, bet tā nav bīstama, šo problēmu atrisinās tehniskā projekta izstrāde.


Написать комментарий