Gorod.lv aptauja: aukstajās janvāra dienās 57% respondentu bija neapmierināti ar temperatūru dzīvokļos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv janvāra beigās veiktā aptauja, kad pilsētā bija stiprs sals, parādīja, ka 41% aptaujāto dzīvokļos ir auksti, vēl 41% – silti, bet 16% – karsti. Tādējādi ar temperatūras režīmu apmierināto skaits sastādīja mazāk nekā pusi no aptaujāto skaita.

Saskaņā ar vēl vienas aptaujas rezultātiem gandrīz aptaujāto pusei, 47% dzīvoklī ir pelējums, 41% – nav pelējuma, bet 10% nezina, vai viņu dzīvokļos pastāv šī problēma. Interesenti, ka 2012. gada aptauja par pelējumu dzīvokļos parādīja, ka šī problēma bija 32%, bet 14% parādījās pēc logu nomaiņas.

Par to, kā Daugavpilī tiek risināts jautājums, kad vienas mājas ietvaros vienos dzīvokļos ir auksti, bet citos – karsti, portālam Gorod.lv pastāstīja DzKSU vadītājs Jevgeņijs Olenovs.

Jautājums, ka temperatūras režīms dzīvokļos ievērojami atšķiras ziemas periodā, protams, ir aktuāls, bet līdz ar liela sala iestāšanos kļūst vēl aktuālāks. Kā atzīmē DzKSU, galvenais iemesls, ka daļā dzīvokļu ir silti, daļā – karsti, ir mājas stāvoklis. Šajā gadījumā iedzīvotājiem jāpadomā par remontiem vai renovāciju, ko katru gadu, sastādot tāmes, piedāvā DzKSU.

Otrais temperatūras režīma atšķirību iemesls dažādos vienas mājas dzīvokļos ir apkures sistēmas nelīdzsvarotība. Saņemot šādu informāciju, šo problēmu DzKSU novērš operatīvi, apliecināja J. Olenovs.

DzKSU vadītājs aicināja iedzīvotājus, kuri dzīvokļos nejūtas omulīgi zemas vai augstas gaisa temperatūras dēļ, vērsties DzKSU un kopā ar speciālistiem risināt šo problēmu. 

 


Написать комментарий