V.Bojaruns aicināja nekritizēt Oļenovu, bet pievērst uzmanību nekaunībai darba algu saņemšanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada janvāra beigās portālam Gorod.lv sniegtajā intervijā Daugavpils pilsētas domes deputāts Vladislavs Bojaruns bija izteicis vairākus drosmīgus apgalvojumus, par kuriem mēs turpinām informēt lasītājus.

Piemēram, daudz uzmanības bija veltīts SIA „DzKSU” darbinieku darbam, viņu attieksmei pret saviem pienākumiem un darba algām, kā arī jaunajam sabiedrības vadītājam – Jevgeņijam Oļenovam. Jāatzīmē, ka minētie komentāri bija sniegti dažas dienas pirms SIA „DzKSU” paziņoja par struktūras reorganizāciju.

Sakarā ar to, ka sabiedrības vadītājs ir atbildīgs par sabiedrības un tās darbinieku kvalitatīvu darbu, jautājām V.Bojarunam, vai jaunais SIA „DzKSU” vadītājs spēs sakārtot struktūru. Atbildot uz jautājumiem, deputāts paziņoja:

„Aicinu nekritizēt Oļenovu viena iemesla dēļ – šis cilvēks, kurš nav darbojies šajā jomā, konkursā parādīja labas domāšanas prasmes un izdarīja noteiktus secinājumus. Cilvēks nav strādājis šajā jomā, bet man likās, ka viņš ir SIA „DzKSU” darbinieks, jo konkursa gaitā viņš bija labi informēts un atbildēja uz komisijas locekļu problēmjautājumiem. Oļenovam jādot nedaudz laika, lai viņš saprastu, kas ir kas. Nevar vadīt organizāciju, jā kāds no tās darbiniekiem boikotē, sabotē darbu vai dara ko tamlīdzīgu. Uzskatu, ka šajā ziņā mums palīdzētu audita veikšana, kā tas bija sporta jomā. Tika veikts audits, un Isakova kungs tika pazemināts amatā. Audita rezultātā noteikti secinājumi tika izdarīti arī izglītības jomā”.

Iespējams, lai uzlabotu situāciju, jāatlaiž bezatbildīgie SIA „DzKSU” darbinieki? Uz šo jautājumu V.Bojaruns atbildēja sekojoši: „Šādi var atlaist visu pilsētu, jūsuprāt, tas ir tik vienkārši? Aiz katras atlaišanas ir cilvēka liktenis. Manā rīcībā ir informācija par tā saucamo korupciju, bet pat šajā situācijā jārīkojas uzmanīgi, informācija jāpārbauda. Jūs gribētu, lai mēs sarīkotu slaktiņu vai revolūciju? Kāpēc? Nedomāju, ka jūs būsiet mūsu pusē, ja mēs rīkosimies stingri. Izņemot atlaišanu, ar darbiniekiem var cīnīties dažādi: izsakot rājienu, neatbilstību, neuzticību utt.”

Runājot par to, ka pēdējā pusgada laikā SIA „DzKSU” struktūra nav ievērojami mainījusies, jo tika ieviesta tikai viena štata vienība – dzīvojamo māju (īpašumu) apsaimniekošanas speciālists, kura amatā iecēla V.Bojaruna domubiedru Āri Panteviču, V.Bojaruns aicināja pievērst uzmanību tam, ka sabiedrības darbiniekiem jābūt pieticīgākiem. Kā piemēru viņš minēja kādu darbinieci, kura SIA „DzKSU” ieņēma divus amatus un pelnīja vairāk nekā tūkstoti latus. Tas neesot nelikumīgi, bet bezkaunīgi, ir pārliecināts V.Bojaruns.

Par paša V.Bojaruna, kurš darbu pašvaldībā savieno ar uzņēmējdarbību, pieticību varēsim spriest, kad būs zināma informācija par ierēdņu ienākumu deklarācijām. Tikmēr deputāts paziņoja, ka KNAB priekšnieks Vladislavs Streļčenoks ir parakstījis dokumentu par to, ka šajā gadījumā interešu konflikts nepastāv. „Esmu ne tikai deputāts, bet arī cilvēks ar veselu saprātu”, atzīmēja V.Bojaruns.

Savukārt par jaunu SIA „DzKSU” darbinieku V.Bojaruns paziņoja sekojošo:

„Presē tika rakstīts par Āri Panteviču. Varu atkārtot, ka viņš ir ļoti krietns cilvēks, kurš sāka strādāt, lai palīdzētu tikt skaidrībā ar problēmām, izstrādātu SIA „DzKSU” attīstības koncepciju utt. Daži uzskata viņu par manu sabiedroto, bet tā nav taisnība. Asociācijā darbojas ļoti dažādi cilvēki. Ar mums sadarbojās gan Eigims, gan Providenko, gan Gurins. Kāds turpina šo sadarbību, citi darbojās citos virzienos. Tā ir normāla cilvēku reakcija uz dažādiem notikumiem. Starp citu, Āris pēc iecelšanas amatā uzrakstīja iesniegumu un apturēja dalību asociācijā. Tā ir normāla cilvēciskā rīcība”.


Написать комментарий