Daugavpils domei būs jālemj, vai izdalīt zemi Dubrovina parkā Mūžīgajai ugunij 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa portālam Gorod.lv paziņoja, ka departaments ir saņēmis vēstuli no Brāļu kapu komitejas, kurā teikts, ka iestāde neiebilst pret to, ka Daugavpils Dubrovina parkā tiks iedegta Mūžīgā uguns. Šī vēstule ir pārsūtīta domei.

Kā apskaidroja Santa Pupiņa, tagad kustības aktīvistiem, kuri iniciēja šo kustību, jāsaņem domes lēmums, ka pašvaldība ir gatava izdalīt zemes gabalu plānotajam mērķim. Tāpat domei būs jālemj, ar kādiem nosacījumiem šo zemes gabalu nodot, uz kādu termiņu, un kāda varētu būt tā paltība.

Ja pašvaldība pieņems lēmumu par zemes gabalu nodošanu nomā pilsētas centrā, kuru aizsargā Brāļu kapu komiteja, un kustības aktīvisti noslēgs līgumu par zemes izmantošanu, varēs ķerties pie tehniskā uzdevuma saņemšanas un projekta tehniskās dokumentācijas saskaņošanas.

Tā kā Mūžīgās uguns iedegšanai jāveic gāzes tvertņu uzstādīšanas darbus, darbi tiks uzskatīti par būvdarbiem, paskaidroja departamenta vadītāja, piebilstot, ka nav izslēgta šīs idejas sabiedriskās apspriešanas iespēja.

Runājot par to, vai Mūžīgās uguns iedegšanas Daugavpilī ideja ir reāla (lai tā degtu pastāvīgi, nevis divas reizes gadā), Santa Pupiņa atzīmēja, ka teorētiski tas ir iespējams, bet pagaidām grūti ir novērtēt, kā ideja tiks īstenota tehniski.

Atgādināsim, ka Mūžīgās uguns iededzināšanas ideja mūsu pilsētā sāka īpaši aktīvi virzīties pirms pērnā gada pašvaldības vēlēšanām. Iniciatīvu atbalstīja nu jau ievēlētais Daugavpils domes deputāts Jurijs Zaicevs, kurš mēnesi pēc mandāta saņemšanas paziņoja, ka tieši birokrātiskā vilcināšanās un ilgstošā toreizējās Būvniecības departamenta vadītājas slimība bremzē Mūžīgās uguns iededzināšanas procesu. Departamentu jau ilgu laiku vada jauns cilvēks, tomēr pilsētniekiem par redzamo idejas virzīšanas zīmi kļuva tikai nozīmītes ar atbilstošu simboliku.


Написать комментарий

palu apdraudētajās teritorijās Latvijā un arī Krievijā kapsētas ierīkot aizliegts. Būvaldei jāpārskata veselības saskaņojums par kapsētas izveidi Dubrovina parkā un tā atbilstību LR un Krievijas lukumdošanai.