J.Zaicevs lūdza iedalīt naudu un pagarināt darba grupas darbības laiku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

20.februārī Daugavpils pilsētas domes komiteju sēdēs kā papildjautājums tika izskatīts jautājums par darba grupas, kura tika izveidota pagājušā gada novembrī, lai izstrādātu jaunatnes politikas attīstības plānošanas dokumentu un kuras priekšsēdētājs ir Jurijs Zaicevs, darbības laika pagarināšanu.

Trīs mēnešus pēc darba grupas darbības sākuma Jurijs Zaicevs paziņoja deputātiem, ka Izglītības un zinātnes ministrija aicināja darba grupu plānošanas dokumentu izstrādē izmantot dzīves kvalitātes novērtēšanas indeksu.

Sakarā ar minēto jautājumu diskusija bija izveidojusies gan Izglītības un kultūras jautājumu komitejas, gan Finanšu komitejas sēdē.

Atbildot uz Dmitrija Rodionova jautājumu, ko plāno noskaidrot pētījuma rezultātā, Jurijs Zaicevs paziņoja, ka plānots veikt objektīvu, zinātniski pamatotu pētījumu.

Savukārt deputāte Rita Strode jautāja, kāpēc darba grupa minēto pētījumu neveica savas darbības sākumā, kāpēc bija jāgaida ministrijas rekomendācija. J.Zaicevs atbildēja, ka darba grupas sastāvs neesot tāds, kā gribētos, ne visi tās locekļi esot profesionāļi un grupa esot politizēta.

Pēc diskusijas beigām Anatolijs Gržibovskis paziņoja, ka minētais pētījums esot maksas pakalpojums – tā veikšana maksās 950 eiro. Par šo summu socioloģisko pētījumu varētu veikt Daugavpils Universitāte.

J.Lāčplēsis atzīmēja, ka pētījumu neveica Jaunatnes departaments, un tika apspriests, kādu pētījumu departaments veica, vai jaunu pētījumu pabeigs mēneša laikā.

Aivars Broks atzīmēja, ka, ņemot vērā ministrijas vēstulē teikto, darba grupa var ievērot vai neievērot ministrijas rekomendāciju par pētījuma veikšanu.

Diskusijā iesaistījās arī vicemērs un jaunatnes lietu jomas kurators Jānis Dukšinskis, kurš paziņoja, ka var parādīt valsts veikto pētījumu, kura ietvaros tika izstrādāta metodika, kuru var izmantot jaunā pētījuma veikšanai. Departaments šo metodiku neizmantoja, jo tā nebija obligāta un viņi veica „savu pētījumu, izmantojot nedaudz citu metodi”. D.Rodionova jautājums, kāpēc šādā gadījumā jāveic jauns pētījums, palika bez skaidras atbildes. 

Ar balsu vairākumu (D.Rodionovs un A.Gržibovskis nobalsoja pret, R.Strode atturējās) lēmuma projekts par darba grupas darbības laika pagarināšanu un finansējuma iedalīšanu tika nodots izskatīšanai Domes deputātu sēdē.
 


Написать комментарий