R.Strode par J.Zaiceva grupu: Tā gadās, ja darbam pieiet analfabētiski

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, 20.februārī, apspriežot jautājumu par Jurija Zaiveca vadītas darba grupas, kura izstrādā jaunatnes politikas attīstības plānošanas dokumentu, darbības laika pagarināšanu un līdzekļu iedalīšanu, Daugavpils pilsētas domes deputātiem radās vairāki jautājumi.

Sēdes gaitā visai emocionāli diskutēja Rita Strode un Jurijs Zaicevs. Sēdes noslēgumā, kad daudzi deputāti paaugstināja balsi, deputāte atvainojās par emocionalitāti un atzīmēja, ka tā gadās, kad gan kurators, gan komisija darbam pieiet analfabētiski.

Deputāte bija sašutusi par vairākiem faktiem. Uzzinot, ka darba grupas darbības laika pagarināšana, pēc J.Zaiceva vārdiem, nepieciešama, jo grupa esot politizēta, R.Strode atgādināja, ka minēto jautājumu viņu aktualizēja darba grupas izveidošanas stadijā.

Rita Strode atzīmēja, ka viņa neesot pret pētījumu, bet nesaprot, ko darba grupa darīja iepriekšējo 3 mēnešu laikā un lūdza iesniegt viņai jautājumus, kuri tiks minēti pētījumā. „Ja pasūtam pētījumu, jābūt uzdevumam. Katrai darba grupai ir savi uzdevumi, jābūt plānam, kuratoram. Dīvaini, ka triju mēnešu laikā darba grupa izdomāja, ka jāuzraksta ministrijai, un tikai pēc tam jāveic pētījums”, atzīmēja R.Strode.

Tāpat deputāte bija neizpratnē par to, ka kurators nepieciešamo darbu nevarēja pieprasīt no Jaunatnes departamenta. Rezultātā, nesaņemot pētījuma, kas izmaksās teju tūkstoti eiro, jautājumus, Rita Strode atturējās no balsošanas par darba grupas darbības laika pagarināšanu un līdzekļu iedalīšanu.


Написать комментарий