Paradokss: reģistrējot auto CSDD, uzreiz to var ieķīlāt un saņemt ātro kredītu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daudzus autovadītājus pārsteidzis fakts, ka Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) galvenajā ēkā Rīgā, Bauskas ielā, var ne tikai reģistrēt spēkratu, bet arī uzreiz to ieķīlāt un saņemt ātro kredītu. Kasjauns.lv lasītājs Ainis jautā: „Vai tas ir normāli, ka valsts šādā veidā atbalsta augļotāju biznesu?”

Tas nozīmē, ka CSDD var ne tikai reģistrēt savu auto, bet arī to zaudēt. Ja kredīta saņēmējam neizdodas atdot pret auto ķīlu saņemto aizņēmumu, viņam nāksies atvadīties no spēkrata. CSDD ēkā savu ofisu ir atvēris ātro kredītu aizdevējs „Mogo.lv”, kas piedāvā iespēju vienas dienas laikā saņemt aizdevumu līdz pat 90% apmērā no auto tirgus vērtības. Jāteic, ka pēdējā laikā „Mogo.lv” arī agresīvi reklamējas televīzijā.

Kasjauns.lv jautāja, vai CSDD uzskata, ka šādai firmai tik tiešām būtu jāatrodas tās telpās? Nevienam jau nav noslēpums, kādu postu ātrie kredīti nodarījuši simtiem Latvijas cilvēku, kuri tos nespēj atdot. Šajā gadījumā ātrais kredīts pat uzbāzīgi tiek piedāvāts potenciālajiem klientiem. Toties CSDD savu telpu atvēlēšanu ātro kredītu kantorim uzskata par „īsta saimnieka rūpību”.

CSDD sabiedrisko attiecību daļas speciāliste Agnese Korbe Kasjauns.lv skaidroja: „Vēršam  uzmanību uz to, ka CSDD nav valsts iestāde, bet gan valsts kapitālsabiedrība, kuras viens no uzdevumiem ir maksimāli efektīvi un ar īsta saimnieka rūpību izmantot tās rīcībā esošos resursus. Tāpēc visas CSDD telpas cenšamies izmantot pēc iespējas saimnieciskāk (tas arī ļauj nodrošināt pēc iespējas saimnieciskāku pašas CSDD darbu). Proti, telpas, kas nav nepieciešamas CSDD darbības nodrošināšanai, tiek izīrētas saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību; tostarp, uzņēmums („Mogo.lv”) ir Latvijā oficiāli reģistrēts. Gadījumā, par ko interesējaties, ir noslēgts telpu nomas līgums”.


Написать комментарий