J. Vanags: Gandrīz visa gada laikā bezdarba līmenis Daugavpilī samazinājās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) statistiku bezdarba līmenis janvārī valstī sastādīja vidēji 9,8%, Daugavpilī – 10,2%, Latgalē – 19,3%.

Janvārī bezdarbnieku statusu Daugavpilī ieguva 788 cilvēki, janvāra beigās pilsētā bija 4 643 bezdarbnieki jeb 10,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, vēl mēnesi iepriekš – pērnā gada decembrī bezdarbnieku skaits sastādīja 4 435 cilvēku jeb 9,7%.

Kā portālam Gorod.lv pauda NVA Daugavpils nodaļas vadītājs Jānis Vanags, gandrīz visa pērnā gada garumā pilsēta bezdarba līmenis samazinājās, bet no novembra sāka pieaugt un pakāpenisks bezdarbnieku skaits novērojams arī patlaban. J. Vanags paziņoja, ka tā ir normāla sezonāla parādība, jo ziemā statusu iegūst vairāk cilvēku, kuri pēc tam pretendē uz pabalstiem.

Kopumā, kā ziņo NVA Daugavpils nodaļas vadītājs, iestāde gadu noslēdza pietiekami labi, par ko liecina fakts, ka gada laikā iekārtojās darbā 4 253 uzskaitē esošie bezdarbnieki.

Runājot par brīvajām darbavietām, J. Vanags pauda, ka filiāles datu bāzē nedēļas laikā ir 200 vakances 80–90 dažādās profesijās. Šobrīd ir mazāk darba piedāvājumu tā saucamajām vienkāršajām profesijām un darbam, kurš neprasa īpašas iemaņas. Kā parasti Daugavpilī ir vajadzīgas šuvējas, kravas automobiļu vadītāji un medicīnas darbinieki.

Atzīmēsim, ka pērnā gada beigās Latvijā bija 93 321 bezdarbnieki, kas sastādīja 9,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.


Написать комментарий