J.Zaiceva „jaunatnes” darba grupas pašreizējie secinājumi radījuši deputātos neizpratni 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

27.februārī Daugavpils pilsētas domes sēdē tika pieņemts gala lēmums jautājumā par gandrīz tūkstoti eiro iedalīšanu pētījuma veikšanai un Jurija Zaiceva vadītās darba grupas, kura izstrādā jaunatnes politikas attīstības koncepciju, darbības laika pagarināšanu, sakarā ar ko daudzu deputātu reakcija bija neviennozīmīga.

Atgādināsim, ka pirms nedēļas, kad jautājums tika apspriests pilsētas domes komitejās, deputātiem bija radušies vairāki jautājumi darba grupas priekšsēdētājam, tādēļ šajā sēdē viņš iesniedza pašreizējos secinājumus, līdz kuriem darba grupa nonāca 3 mēnešu laikā pirms nolēma, ka jāveic maksas pētījums.

Deputāts Anatolijs Gržibovskis paziņoja, ka esot iepazinies ar darba grupas iesniegtajiem dokumentiem un viņam esot radušies jautājumi, piemēram, izrādījās, ka ne visi darba grupas locekļi atbalsta izdarītos secinājumus.

A.Gržibovskis atzīmēja, ka grupas atskaites pamatā esot Jaunatnes departamenta kritika, neskatoties uz to, ka ministrija departamenta darbību atzinusi par labu.

Vai minētie secinājumi mainīsies pēc maksas pētījuma veikšanas, Jurijs Zaicevs nevarēja atbildēt, atzīmējot, ka pēc pētījuma secinājumi būšot precīzāki un pamatotāki.

Tāpat kļuva zināms, ka martā ministrija plāno izsludināt projektu konkursu par nepieciešamā pētījuma veikšanu, kas ļaus saņemt līdzfinansējumu un ietaupīt pašvaldības līdzekļus. Tomēr darba grupa uzstāj, ka pētījums jāveic no pilsētas budžeta līdzekļiem.

Savukārt vicemērs Dmitrijs Rodionovs bija sašutis sakarā ar darba grupas secinājumiem par to, ka Jaunatnes departaments nekontaktē ar Nodarbinātības valsts aģentūru un Biznesa inkubatoru, nesekmē jauniešu nodarbinātību un viņu vēlmi uzsākt savu biznesu. Darba grupas priekšsēdētājam J.Zaicevam nebija zināms, ka Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis minēto mērķu sasniegšanai izstrādājis konkursu „Impulss”.

Deputāti atzīmēja, ka darba grupa pārmet Jaunatnes departamentam to, ka netiek strādāts pie jautājumiem, kurus risina Dome, piemēram, dzīvokļu piešķiršanu jauniem speciālistiem. Tāpat darba grupa norāda, ka departaments neveicina lokālā patriotisma rašanos.

Sakarā ar to, ka jautājumu bija vairāk nekā atbilžu, kā arī tika apšaubīts, ka pētījums tiks pabeigts tik īsā laika posmā, deputāts Aivars Broks ierosināja pagarināt darba grupas darbības termiņu. Taču tam vajadzētu papildus līdzekļus, tādēļ ierosinājums netika atbalstīts.

Vladislavs Bojaruns atbalstīja kolēģi J.Zaicevu un aicināja deputātus apstiprināt lēmumu par grupas darbības pagarināšanu un finansējuma iedalīšanu, deputātu vairākums nobalsoja par lēmuma projektu, 4 deputāti bija pret tā apstiprināšanu.


Написать комментарий

Nopublicējiet darba grupas secinājumus, lai tauta redz ko Zaicevs sacerējis....!!!Un kāpēc vēl jātērē nauda kaut kādam mistiskam pētījumam?! Ja nu vienīgi tāpec, lai likvidētu jaunatnes departamentu...