J.Dukšinskis paskaidroja, ko domāja J.Zaicevs, kritizējot Jaunatnes departamenta darbu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, apstiprinot lēmumu par gandrīz tūkstoš eiro iedalīšanu pētījuma veikšanai un Jurija Zaiceva vadītās darba grupas, kura izstrādā jaunatnes politikas koncepciju, darbības laika pagarināšanu, daži Daugavpils pilsētas domes deputāti apšaubīja darba grupas secinājumus.

Daugavpils pilsētas domes vicemērs Jānis Dukšinskis kārtējās preses konferences gaitā komentēja dažus darba grupas pašreizējos secinājumus, piemēram, paziņojumu, ka Jaunatnes departaments nepietiekami efektīvi veicina lokālo patriotismu, kā arī nestrādā pie jauno speciālistu piesaistīšanas pilsētā.

Runājot par savu situācijas redzējumu, lokālo patriotismu un tā veicināšanas iespējām, J.Dukšinskis paziņoja: „Jautājums par to, kāpēc tika izdarīti šādi secinājumi, jāuzdod darba grupai, kaut kāds pamatojums viņiem bija”. J.Dukšinskis piebilda, ka lokālais patriotisms izpaužas dzimtās pilsētas interešu aizstāvēšanā un mīlestībā pret to. Vicemērs atzina, ka dažreiz jaunieši „bojā gan sabiedrību, gan īpašumu”. Pašvaldībā pie šī jautājuma strādā, paziņoja vicemērs.

Attiecībā uz jautājumu, vai Jaunatnes departamenta kompetencē ir dzīvokļu piešķiršana jauniem speciālistiem un to piesaistīšana, un vai vicemērs piekrīt darba grupas izdarītiem secinājumiem, J.Dukšinskis paskaidroja, ka darba grupa bija domājusi departamenta sadarbību ar citām iestādēm, iesaistīšanos dažādās programmās, tostarp programmā, kuras ietvaros dzīvokļi tiek piešķirti jaunām ģimenēm, un NVA programmās.
 


Написать комментарий