„Jaunatnes” darba grupas locekļa viedoklis: Daži grupas secinājumi līdzinās murgam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, pagājušo ceturtdien, 27.februārī, Daugavpils pilsētas domes sēdē bija radusies diskusija sakarā ar deputāta Jurija Zaiceva vadītās darba grupas, kura izstrādā Daugavpils jaunatnes politikas koncepciju, izdarītiem secinājumiem.

Deputāti un klātesošie bija neizpratnē par gala lēmuma pieņemšanu par gandrīz 1 000 eiro iedalīšanu pētījuma veikšanai un darba grupas, kura darbojas jau 3 mēnešus, darbības laika pagarināšanu.

Viens no minētās darba grupas locekļiem – Pāvels Rjazancevs – piekrita komentēt situāciju portālam Gorod.lv. „Nepiekrītu darba grupas secinājumiem, tie ir vienpusēji un nav virzīti uz Jaunatnes departamenta darbības uzlabošanu. Diemžēl manam viedoklim piekrīt tikai viens darba grupas pārstāvis – Saeimas deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva.

Spriediet paši, daži deputātiem iesniegtie darba grupas secinājumi līdzinās murgam: Departamentam jānodarbojas ar dzīvojamā fonda sadali un pilsētā jāpiesaista speciālisti.

Tāpat neuzskatu par nepieciešamu veikt vēl vienu pētījumu. Protams, cita lieta, ja Jaunatnes departaments nebūtu veicis anketēšanu. Ceru, ka jauns pētījums veicinās jaunatnes politikas koncepcijas izstrādi un tā dēļ Departamentā nenotiks kadru maiņa.

Nepiekrītu vicemēra Pētera Dzalbes apgalvojumam, ka agrāk Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļā strādāja pusotrs cilvēks, patlaban darbinieku skaits esot pieaudzis, bet nekas neesot mainījies. Saskaņā ar štatu sarakstu, toreiz Ievas Teikmanes vadībā strādāja aptuveni 10 cilvēki, patlaban Jaunatnes departamentā ir tikai 5 darbinieki, un viņi strādā ļoti profesionāli.

Vienīgais, kas, pēc manām domām, pietrūkst pilsētas jaunatnes politikā, ir sadarbība ar pašvaldību. Mūsu grupa apmeklēja Valmieru, kurā darbs ir organizēts saprātīgi, kvalitatīvi un efektīvi. Pašvaldības vadība strādā jau trešo termiņu, tādēļ visi ir labi sastrādājušies un risina šajā jomā radušos jautājumus”, uzskata P.Rjazancevs.

Pilsētas domes sēdē tika nolemts, ka „jaunatnes” darba grupa turpinās darboties līdz marta beigām.


Написать комментарий