Daugavpils dome atbalstīs ekspedīciju pa Daugavu ar vikingu kuģi 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sabiedriskā sporta organizācija „Savējie M”, kura ir reģistrēta Madonā, vērsās Daugavpils domē ar lūgumu par ekspedīcijas pa Daugavu finanšu atbalstu ar Latvijā uzbūvēto vikingu kuģi „Nameisis”.

Ekspedīcijas organizatori sāks savu ceļojumu no Valdaja augstienes Krievijā, kur atrodas Daugavas izteka, un domā mērot ceļu līdz Baltijas jūrai. Tiek plānots, ka Daugavpilī kuģis ienāks 24. maijā, tomēr datums var mainīties dažādu apstākļu dēļ.

Ekspedīcijas laikā tiks uzņemta dokumentālā filma un uzrakstīta grāmata, kura stāstīs par upes nozīmi dažādos laikmetos. Tāpat radītajos materiālos tiks atspoguļots apdzīvoto vietu, kuras atrodas Daugavas krastos, kolorīts. Domājams, ka grāmatai un filmai būs liela nozīme izglītības un vides aizsardzības sfērā, kā arī būs īpaši interesantas skolu jaunatnei. 4 sēriju filmu ir plānots translēt arī televīzijā. 

Ekspedīcijas atbalstam no domes palūdza 500 eiro. Apspriežot jautājumu 6. martā par finansējuma izdalīšanu Izglītības un kultūras jautājumu komitejā, vicemērs Jānis Dukšinskis piedāvāja atbalstīt projektu tikai informatīvi. Vicemērs atzīmēja, ka projekts ir pietiekami interesants, bet nav pārliecības, ka viss notiks tā, kā iecerēts. Tāpat deputāti pieņēma, ka kuģis, ierodoties Daugavpilī, piedāvās iedzīvotājiem kaut kādas izklaides uz komerciāla pamata, tādēļ var nopelnīt naudu. Turklāt, kā atzīmēja J. Dukšinskis, saskaņā ar normatīvo bāzi no sabiedrisko organizāciju atbalsta fonda dome var izdalīt līdzekļus biedrībām, kuras ir reģistrētas Daugavpilī.

Apspriežot jautājumu, vicemērs atzīmēja, ka organizatoriem nebūs tik viegli realizēt iecerēto, jo upē ir vietas, pa kurām pat ar laivu nav viegli ceļot. Savukārt deputāts Anatolijs Gržibovskis interesējās, kā ekspedīcijas dalībnieki plāno pārvarēt HES, uz ko deputāts Aivars Broks pajokoja, ka parasti šādos gadījumos laivu nopūš, pārnes pāri un atkal piepūš.

Rezultātā deputāti nolēma atbalstīt projektu tikai informatīvi.


Написать комментарий

Atbalstījām, pavadījām, gaidām... Dīvainākais ir tas, ka pasākums ir noticis, bet gorod.lv ne čiku ne grabu!? Mūsdienu varoņi savu ir paveikuši, kur līdzjutēji?