Krievvalodīgo aizstāvis deputāts J.Zaicevs neredz pamatu rīkot piketu, lai aizstāvētu krievu skolas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ar laiku visas valsts skolas pāries uz mācībām latviešu valodā, nesen paziņoja Latvijas premjerministre Laimdota Straujuma, atzīstot, ka punkta par mazākumtautību skolu pāreju uz mācībām valsts valodā no 2018.gada iekļaušanu koalīcijas līgumā ierosināja Nacionālā apvienība.

Portāls Gorod.lv lūdza Daugavpils pilsētas domes deputātu Juriju Zaicevu, kurš aktīvi aizstāv krievvalodīgos iedzīvotājus, izteikt savu viedokli šajā jautājumā.

„Pirmkārt, jāatzīmē, ka šo jautājumu patlaban aktualizē izglītības ministre. Gala lēmums vēl nav pieņemts. Otrkārt, mana attieksme pret šāda veida iniciatīvām nav mainījusies kopš 2004.gada un nemainīsies arī turpmāk. Tādēļ nav jēgas vēl kaut ko piebilst”.

Pēc portāla lūguma tomēr izteikt savu viedokli par ieceri krievu skolās ieviest mācības latviešu valodā, Jurijs Zaicevs piebilda: „Krievu skolas nedrīkst aiztikt nekādā gadījumā. Lai nesaasinātu konfliktu, patlaban pieņemtais modelis uz kādu laiku vismaz jāiekonservē”.

Uz jautājumu, ko vēl varētu darīt lietas labā, jo, piemēram, Rīgā 6.martā notika „Nepilsoņu kongresa” pikets, lai atbalstītu izglītību krievu valodā, deputāts, kuram ir pieredze šādu pasākumu rīkošanā, paziņoja:

„Pilnībā atbalstu piketa rīkošanu Rīgā, taču, atkārtošu, ka gala lēmums šajā jautājumā nav pieņemts, tādēļ neredzu pamatu piketa rīkošanai”.
 


Написать комментарий