Lordu palātas biedrs: Krimas tauta pauda savu gribu

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Pēc Lielbritānijas parlamenta Lordu palātas biedra Pītera Traskota domām Krimas referenduma rezultāti liecina par iedzīvotāju vairākuma vēlēšanos pievienoties KF. Tāpat Traskots pauda uzskatu, ka Rietumu sankcijas pret Krieviju var stipri ietekmēt ASV un ES ekonomiku.

ASV un ES atklāti atbalstīja nesenos protestus Ukrainā, tomēr neatzina Krimas referenduma rezultātus. Atbildot uz RT raidījumu vadītājas Marinas Džasi jautājumu, kādēļ tā notika, ka Rietumi neatzīst referendumu, kurš atbilst visām demokrātijas procedūrām, Pīters Traskots paziņoja, ka Krimas referendumā tauta pauda savu gribu, – ziņo ruconnect.co.uk.

„Iedzīvotāju vairākums – vairāk nekā 99%, bet pēc dažiem datiem – 97% nobalsoja par pievienošanos Krievijai. Un man šķiet, ka šo debašu karstumā par sankcijām un prezidenta Putina pozīciju, ASV un ES aizmirst par cilvēkiem, kuri dzīvo Krimā, un par to, ko viņi vēlas”, – viņš atzīmēja. 

„Domāju, ka patlaban apmaiņu ar sankcijām vietā mums jākoncentrējas uz krīzes noregulēšanu Ukrainā. Visi saka, ka konflikts jāmazina, bet patiesībā mēs redzam tikai tā saspīlējumu, un tas nav produktīvi. Gala rezultātā sankcijas, it īpaši tirdzniecības un ekonomikas jomā nodarīs kaitējumu ne tikai Krievijai, bet arī Rietumiem, un bīstamība pastāv apstāklī, ka nesenā izeja no pasaules krīzes tiks apdraudēta”, – pateica Traskots. 


Написать комментарий