Daugavpils jaunatnes politiku ar IZM pārstāvjiem apspriedīs bez nepiederošām personām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, šā gada februārī Daugavpils pilsētas domes darba grupas, kura izstrādā pilsētas jaunatnes politikas attīstības koncepciju, darbības termiņš tika pagarināts par mēnesi.

Minētā lēmuma pamatā bija darba grupas priekšsēdētāja, deputāta Jurija Zaiceva paziņojums par nepieciešamību veikt jaunu pētījumu, kas izmaksātu ap 1 000 eiro un kuru varētu veikt Daugavpils Universitāte.

Tiesa, Daugavpils Universitātes Socioloģisko pētījumu institūta direktora pienākumu izpildītājs Vladimirs Meņšikovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka uz 21.martu Daugavpils pilsētas dome un Institūts līgumu par pētījuma veikšanu neesot noslēguši. Pēc profesora vārdiem, tika risināti tikai akadēmiski uzdevumi. Pēc viņa domām, tik nopietna pētījuma veikšana varētu izmaksāt vismaz 10 000 eiro, tādēļ ar iedalīto 1 000 eiro jebkurā gadījumā nepietiktu.
Tomēr piektdien, 28.martā, Daugavpils pilsētas domē darba grupas locekļi tiksies ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvjiem. Izrādījās, ka Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta darbinieki nebija informēti par gaidāmo tikšanos, tāpat minētā informācija nav pieejama arī pilsētas domes mājas lapā.

Portāls Gorod.lv griezās pēc komentāriem pie pirmā vicemēra Jāņa Dukšinska, cerot uzzināt, kāpēc IZM pārstāvju vizīte uz Daugavpili tiek turēta noslēpumā. Pēc J.Dukšinska vārdiem, minētās tikšanās iniciators bija darba grupas priekšsēdētājs Jurijs Zaicevs. Informācija par IZM pārstāvju vizīti netika publicēta pilsētas domes mājas lapā, jo viesi uz tikšanos ne tika aicināti no pilsētas pašvaldības vārda. „Uzskatu, ka Ministrijas pārstāvju vidū būs jaunatnes politikas koordinatori, ar kuriem nepieciešams tikties darba grupas pārstāvjiem”, paziņoja J.Dukšinskis.

Starp citu, IZM pērnā gada nogalē visai pozitīvi novērtēja Jaunatnes departamenta veikto pētījumu un izstrādāto Daugavpils jaunatnes politikas plānošanas dokumenta projektu.

Savukārt darba grupas priekšsēdētājs Jurijs Zaicevs uz portāla korespondentes jautājumu, ar kādu mērķi IZM pārstāvji tika aicināti uz tikšanos, izteica neapmierinātību ar to, ka par šo vizīti kļuvis zināms. Viņš sākumā pieprasīja korespondentei paziņot, no kurienes viņai ir šāda informācija, bet vēlāk solīja darba dienas laikā atsūtīt ielūgumu uz tikšanos no Daugavpils pilsētas domes vārda.

Portāls Gorod.lv cer, ka šoreiz deputāts izpildīs solījumu.


Написать комментарий