J. Lāčplēsis nebija sīkumains un atgādināja par vicemēru likvidēšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc lēmuma apstiprināšanas par grozījumiem Daugavpils domes Nolikumā saskaņā, ar kuriem tiek likvidēti domes izpilddirektora vietnieku amati, kļuva zināms, ka Valērijam Kononovam, kurš ieņem izpilddirektora vietnieka amatu, cita darba piedāvājuma vietā tika izsniegts rīkojums par neuzticības izteikšanu.

Tādēļ, lai saņemtu komentārus, portāls Gorod.lv vērsās pie pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša.

Sākumā Jānis Lāčplēsis nevēlējās komentēt rīkojumu par neuzticības izteikšanu, par kuru publiski paziņoja pats V. Kononovs, un atzīmēja, ka deputāti sēdē apstiprināja grozījumus Nolikumā, kuri ir saistīti ar pašvaldības darba uzlabošanu.

„Es domāju, ka tie nav pēdējie grozījumi. Skatīsimies, kā arī teicām pirmsvēlēšanu laikā, arī uz domes priekšsēdētāja vietnieku skaita samazināšanu. Iespējams, ka kādam par to rodas bažas, ka mēs nevēlamies strādāt tāpat kā agrāk, viņi nevēlas pārmaiņas, tādēļ varbūt viņi mēģina saskatīt kaut kādus personīgus jautājumus”, – paziņoja J. Lāčplēsis.

Atbildot uz portāla atkārtoto jautājumu par to, vai tomēr bija rīkojums par neuzticības izteikšanu izpilddirektora vietniekam, viņš atbildēja, ka nekādas apspriešanas par neuzticības izteikšanu nebija.

Atzīmēsim, ka pēc portāla informācijas rīkojumu par neuzticības izteikšanu V. Kononovam parakstīja nevis mērs, un pat ne viņa pirmais vietnieks, bet Pēteris Dzalbe. Saskaņā ar dažiem minējumiem tas nenotika nejauši, un tam ir noteikti mērķi. Ne velti taču mērs tik sīvi izvairījās no komentāriem par rīkojuma iemesliem.


Написать комментарий