Kā panākt mieru visā pasaulē bez ieročiem rokās

foto: Halb
foto: Halb

Armijas ierinda modē vienmēr sākas pārmērīgas agresijas sociāli politiskajā arēnā uzkrāšanās brīžos. Bet mēs ticam sublimācijai, bet World Fashion Channel programmas vadītāja Jūlija Koļadina zina, kā iesaistīt militāro stilu ikdienas dzīvē.

Es Twitter veicu nelielu aptauju par tēmu „Vai jūs valkājiet militāra stila apģērbus?”. Daudzi atbildēja apstiprinoši. Bet 80% no atbildētājām sastāda jaunietes. Kopumā tas nepārsteidz, jo divas sezonas šis stils pārsvarā bija atrodams sieviešu kolekcijās. Bet mēs esam jau esam pietiekami paspēlējušas „kariņu” un labprāt nododam stafeti vīriešiem.

Kā vēsta style.rbc.ru, klasiskāku tendences redzējumu parādīja Ralph Lauren – tradīcijas un viegls patoss, kurš tā piemīt zīmolam klasiskas kamuflāžas stila žaketes un baltu džinsu veidā. Interesanti, bet galvenais nešokē.

 

Ralph Lauren SS 2014 /T krekls Zadig & Voltaire, žakete Lanvin, bikses Dolce & Gabbana, zābaki Paul Van Haagen

Ko nevar teikt par Dsquared2. Brāļu Keitenu karavīriem ir karaklausības apliecība, bet viņi armijā nav dienējuši. Viņi valkā vējjakas uz kaila ķermeņa, bet draudīgo purva krāsas bikšu un augsto zābaku duetu papildina ar nieciņiem. Šajā kolekcijā sevišķu ievērību pelna izdrukas un tumši zaļā krāsa.

Dsquared2 / Aproces Tods, T krekls Wesc, vējjaka Ermanno Scervino, bikses Dsquared2, zābaki Julius

Militārā stila krāsas ir ne tikai izdaudzinātā kamuflāža, bet arī vienkrāsas toņi, tādi kā pelēki, olīvkrāsas, brūni vai smilškrāsas, kuri bez visa pārējā piestāv praktiski visiem. 

Patiesībā kamuflāžas ierastā veidā skatēs nebija tik daudz – dizaineri to nomainīja ar ziedu izdrukām un batiku, maksimāli pietuvinot militārā stila toņiem. Ziedu desants ietērpās kombinezonos, apjozās un apāva baltas sporta kurpes.

Formas jautājumos modes frontē viss bez īpašām pārmaiņām – jakas, kombinezoni, bikses ar kabatām un augsti zābaki un, protams, franču ģenerāļa vārdā Gastona Galifē nosauktās bikses, kurš tās izgudroja kavalēristiem. Tās pilnīgi var kalpot par tēla pamatu – pietiek tās papildināt ar haki krāsas T kreklu vai piemērotas krāsas kreklu.

   

Jaka Barbour, žakete Barena, kareklis Dsquared2, vējjaka Dsquared2, žakete Kenzo, zābaki Clarks, bikses White Mounteneering, brilles Bottega Veneta, T krekli Comme des Garçons un Dolce & Gabbana, bikses The Editor un Dsquared2, zābaki Tremp un Maison Martin Margiela

Pārsteigumu vidū jāatzīmē huzāru apmetņa parādīšanās. Bet pārsteigums noteikti ir patīkams – šāda žakete var aizstāt klasiskā kostīma augšdaļu, nepieprasot nekādus papildinājumus un paskaidrojumus. Pietiks ar vienkrāsas biksēm un kreklu.

Ikdienas dzīvē militāro stilu var papildināt aviatoru brilles, augsti zābaki un, piemēram, aproces un karekļi ar militārām emblēmām.


Написать комментарий