Znarokam izvirzīts uzdevums gūt uzvaru pasaules hokeja čempionātā

foto: Russian Look
foto: Russian Look

Piektdien speciālā Krievijas Hokeja federācijas (KHF) prezidenta Vladislava Tretjaka preses konferencē Oļegu Znaroku stādīja priekšā kā galveno valsts nacionālās izlases treneri.

Viņam tika uzdots gūt uzvaru pasaules hokeja čempionātā, kurš no 2014. gada 9. maija līdz 25. maijam notiks Minskā.

„Mums jāuzvar pasaules čempionātā, – jauno treneri citē aģentūra „Novosti”. – Citu plānu vienkārši nav. Kā jau es atzīmēju, pats galvenais, ka nevienam nebūs kauns par komandu, visi puiši cīnīsies. Es lieliski saprotu, ka līdz čempionam atlicis maz laika”.

Oļegu Znaroku iecēla Krievijas izlases galvenā trenera amatā 26. martā, bet līgums parakstīts uz 4 gadiem. Viņa kandidatūru atbalstīja Sporta ministrija un Krievijas Hokeja federācijas ekspertu padome. Par izlases galveno menedžeri Alekseja Kasatonova vietā kļuva Andrejs Safronovs. Abi speciālisti iepriekš strādāja Maskavas „Dinamo” komandā, – ziņo newsru.com

Pēc Znaroka vārdiem Maskavas „Dinamo” treneru štābs pilnā sastāvā strādās ar nacionālo izlasi. Bet KHL klubu trenēs viņa bijušais asistents Harijs Vītoliņš.

„Safronovs un Znaroks strādāja klubā, daudz paveica arī izlases labā, – Tretjaka ievadrunu citē KHF preses dienests. – Viņi divas reizes uzvarēja arī Gagarina kausa izcīņā. „Dinamo” ir stabila komanda, kura ieņem vadošo stāvokli valstī. „Dinamo” strādā augstākajā līmenī. Es vēlos pateikties Arkādijam Rotenbergam par to, ka viņš atdeva treneri. Ģenerālais menedžeris un treneris strādās kopā. Patlaban mēs pietuvinām ģenerālo menedžeri tai lomai, kura viņam ir Nacionālajā hokeja līgā. Mums būs kolektīva atbildība. Novēlēsim viņiem veiksmi un panākumus”.

Tretjaks piebilda, ka KHF neizskatīja citu galvenā trenera kandidatūru. „Mēs sen skatījāmies uz Znaroku. Citas kandidatūras nebija”, – teica Tretjaks. – Šis cilvēks ar gūtajiem rezultātiem un vēlēšanos strādāt ieguva tiesības strādāt. Tas ir vēsturisks notikums. Znaroks ir pelnījis šo amatu. Tas ir visu speciālistu viedoklis”.  

KHF prezidents paziņoja, ka Znaroks ir krievu treneris, un par viņa pilsonību jautājumiem nav jārodas: „Mēs runājam par to, ka Krievijas izlases trenerim jābūt Krievijas pilsonim. Un Znaroks patiešām ir krievu treneris. Runā mūsu valodā, ir dzimis Čeļabinskā. Un par viņa Vācijas pilsonību jautājumiem nevajadzētu rasties”.   


Написать комментарий