Latgales skolēni daudz aktīvāk piedalās akcijā «Vācu kultūras pavasaris», nekā daugavpilieši

foto: du.lv
foto: du.lv

Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs (turpmāk tekstā RVTC) sadarbībā ar Gētes institūtu un Vācijas vēstniecību Rīgā kārtējo reizi rīko akciju „Vācu kultūras pavasaris”.

RVTC vadītājas vietniece Nataļja Demjaņenko pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šogad pasākumi akcijas ietvaros notiks divu nedēļu laikā un tajos varēs piedalīties dažāda vecuma daugavpilieši. Akcijas mērķis ir iepazīstināt skolēnus un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņus ar vācu kultūru, veicināt interesi par vācu valodu.

Ar Gētes institūta Herlindes Kelblas plakātu sērijas vernisāžu „Vācu valoda” Latgales Centrālajā bibliotēkā (Rīgas iela 22a, 2.stāvā) 2014.gada 31.martā plkst.16:00 tiks atklāts „Vācu kultūras pavasaris” Daugavpilī. Izstādes autore ir daudzu starptautisko konkursu laureāte. Viņai ļoti patīk fotografēt cilvēkus, tādēļ izstādē LCB interesenti varēs apskatīt dažādu tautību un profesiju, dažāda vecuma cilvēku portretus.

Minētās izglītojošās akcijas ietvaros mūsu pilsētā notiks pasākumu cikls, kas ir domāts dažāda vecuma cilvēkiem, kuri vācu valodu pārvalda ļoti dažādos līmeņos.

Līdz 11.aprīlim Daugavpilī notiks radošās darbnīcas, tikšanās, koncerti, filmu uzvedumi, muzikālie lasījumi.

Daugavpils skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi tiek aicināti piedalīties vairākos interesantos pasākumos, piemēram, maziem daugavpiliešiem piedāvās pavasarīgu pasaku vācu valodā, kuras gaitā viņi varēs izgatavot maskas. Vidusskolēniem, kuri mācās vācu valodu, piedāvās apgūt arī turku valodu. 6.-12.klašu skolēni varēs iepazīties ar tradicionālo vācu virtuvi un saņemt informāciju par vācu skolēnu ikdienu.
Pēc N.Demjaņenko vārdiem, īpaši aktīvi akcijā piedalās Latgales reģiona iedzīvotāji. Minētās iespējas vēlas izmantot Ludzas, Preiļu un Jēkabpils skolēni. Diemžēl akcijā „Vācu kultūras pavasaris” piedalīsies tikai 3 Daugavpils vispārizglītojošās iestādes.

Visas nodarbības ir bez maksas. Aktīvākie pasākumu dalībnieki saņems nelielas balvas.

Plašāka informācija par akcijas „Vācu kultūras pavasaris” pasākumiem pieejama šeit.


Написать комментарий