Portāla Gorod.lv lasītāji piekrīt, ka jauniešiem trūkst darba: pagaidām rasts vien teorētiskais problēmas risinājums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdaļa portāla Gorod.lv lasītāju uzskata, ka jauniešiem trūkst darba.

32% atzīmēja, ka jauniešiem trūkst iespējas apmeklēt pulciņus un kultūras pasākumus, sporta sekcijas, interešu klubus, deju klubus, tāpat viņiem trūkst darba. Daži procenti aptaujāto norādīja, ka jauniešiem trūkst kaut kā viena no augstākminētā (izņemot darbu).

22% respondentu uzskata, ka jaunieši vienkārši nevēlas ar kaut ko nodarboties, bet 3% ir pārliecināti, ka jauniešiem nekā netrūkst.

Atgādināsim, ka darba grupa deputāta Jurija Zaiceva vadībā nesen prezentēja jaunu koncepciju, kas apraksta darbu ar pilsētas jaunatni. Koncepcija piedāvā izmantot visus iespējamos finansējuma avotus, lai uzlabotu situāciju jaunatnes politikā.

Īpaša uzmanība koncepcijā tiek pievērsta tam, ka Jaunatnes departamentam jārealizē vairāk ES projektu, jo tas palīdzētu atrisināt konstatētās problēmas. Zīmīgi, ka diskusijas gaitā Jurijs Zaicevs paziņoja, ka viņa vadītā „Dvinskas tautas patriotiskas jaunatnes savienība” nebija domājusi pievērsties ES projektu realizēšanai. J.Zaicevs nenosauca nevienu viņa vadītās organizācijas realizēto projektu, kas ir visai dīvaini, ņemot vērā, ka darba grupa pārmet Jaunatnes departamentam nepietiekamu aktivitāti projektu realizācijas jomā.

Savukārt viens no darba grupas locekļiem – Oskars Laurens – atzīmēja, ka jaunieši jāstimulē pievērsties uzņēmējdarbībai un kļūt par darbadevējiem. Viņš norādīja sekojošo: „Ir lietas, kuras nevar mainīt, - ekoloģisko situāciju un darbavietu skaitu valstī. To var izdarīt tikai uzņēmumi”.
 


Написать комментарий