Daugavpils domes deputāti apstiprināja apsargājamas maksas stāvvietas iekārtošanas ideju cietoksnī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ņemot vērā sabiedriskās apspriešanas rezultātus, Daugavpils domes deputāti 10. aprīlī apstiprināja būvniecības ieceri par apsargājamas maksas stāvvietas iekārtošanu Daugavpils cietoksnī, Imperatora ielā 6A.

Atgādināsim, ka visu februāra mēnesi notika šīs idejas publiskā apspriešana, bet 13. februārī Daugavpils domes Būvniecības departamentā notika būvniecības ieceres prezentācija.

Būvniecību piedāvā privātpersona. Tiek plānots, ka stāvvieta būs paredzēta 5 autobusiem un 43 automobiļiem. Kā paskaidroja idejas iniciatora pārstāvis, stāvvieta būs paredzēta gan mikrorajona iedzīvotājiem, gan tūristiem, kuri ierodoties pilsētā, varēs atstāt savu automobili apsargājamā stāvvietā, neuztraucoties par tā saglabātību. Turklāt tika atzīmēts, ka nevienam neliks izmantot jauno stāvvietu.

Tiek plānots, ka gar stāvvietu tiks izveidots gājēju celiņš, stāvvieta būs apgaismota, bet teritoriju labiekārtos.

Tie, kuri atbalstīja stāvvietas iekārtošanu, atzīmēja, ka pozitīvs šajā gadījumā būs tas, ka notiks teritorijas apzaļumošana, tiks ierīkots apgaismojums, uzlabosies šīs pilsētas daļas tēls, kas veicinās tūristu piesaistīšanu, bet pilsētā ieguldītie investora līdzekļi radīs arī jaunas darbavietas. Ar būvniecību neapmierinātie atzīmēja, ka stāvvietas vieta ir izvēlēta nepareizi, jo būvniecības vietā atrodas bērnu laukums, kuru labāk būtu jāsakārto.

Domes vadība, kā arī daži deputāti, pieņemot lēmumu par atļauju būvniecības iniciatoram turpināt izstrādāt nepieciešamo dokumentāciju un veikt darbus, atzīmēja, ka plānotā būvniecība sekmēs cietokšņa attīstību.


Написать комментарий