Politologs: Latvija baidās, tāpēc arī sastāda melnos sarakstus

foto: 10minutes.lv
foto: 10minutes.lv

Tā saucamo "melno sarakstu" veidošanas pamatā ir bailes un sabiedrības vājums, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja politologs, Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds.

Politologs atzina, ka Latvijai "melno sarakstu" sastādīšana, diemžēl, nav nekas jauns, jo tas tiek darīts katru gadu.

"Esmu pats kļuvis par melnā saraksta sastāvdaļu, kad pirms pāris gadiem mani neielaida Krievijā. Tā bija atbilde uz to, ka Krievijas pārstāvjus savukārt neielaida Latvijā. Man šķiet, ka šāds "melno sarakstu futbols", īpaši kaimiņvalstu starpā, ir pilnīgi nevajadzīgs. No otras puses, diemžēl mēs ar šo futbolu esam nodarbojušies ne vienu vien reizi – šie melnie saraksti tiek sastādīti katru gadu. Ja viena valsts ieliek kādu [melnajā sarakstā], otrai, protams, ir jāatbild, jo savādak jau nevar," norādīja Sprūds.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Saeimas Sabiedrības saliedētības komisija nolēmusi lūgt iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (RP) vērtēt, vai krievu rakstnieka-satīriķa Mihaila Zadornova izteikumi nesatur naida kurināšanu. Līdztekus varētu tikt vērtēts, vai Zadornovam atņemt uzturēšanās atļauju Latvijā.

Pats Zadornovs varasiestāžu lēmumu uzskata par sava veida uzslavu. Pēc Zadornova teiktā, viņš jau sen gaidījis šādu Latvijas rīcību.


Написать комментарий