Jaceņuks atļāva runāt Donbasā krievu valodā 1

foto: job-sbu.org
foto: job-sbu.org

Ukrainas Austrumu Apgabalu pārstāvju sanāksmē Doņeckā Arsēnijs Jaceņuks izteica priekšlikumu likvidēt apgabalu administrācijas un nodot pārvaldi izpildkomitejām. Tāpat premjerministrs apliecināja, ka valsts šķelšanās novēršanai likums par krievu valodas statusu netiks atcelts.

Sanāksmē piedalījās Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs, vicepremjers Vitālijs Jarema, citi valdības locekļi, kā arī Ukrainas tautas deputāti Boriss Koļesnikovs, Jefims Zvjagiļskihs, uzņēmējs Rinats Ahmetovs un Harkovas mērs Genādijs Kerness.

Nupat ir sākusies tikšanās slēgtā daļa, tomēr vēl atklātajā daļā Jaceņuks kameru priekšā apgalvoja, ka valsts šķelšanās novēršanai Kolisničenko–Kivalova valodas likums netiks likvidēts. Līdz ar to Rinats Ahmetovs tikšanās laikā ar premjeru aicināja uz pārrunām, lai atrisinātu Donbasā radušos situāciju, – ziņo russian.rt.com.

Rinats Ahmetovs, uzņēmējs: Jāsēžas pie pārrunu galda un jāvienojas. No šīm pārrunām iegūs cilvēki, iegūs Donbass un Ukraina. Es tikos ar mītiņa dalībniekiem un teicu: „Ja jūs esat izgājuši mītiņā par tiesībām runāt krievu valodā, es esmu kopā ar jums. Ja jūs esat izgājuši mītiņā par varas decentralizāciju, lai Kijevas vara pārietu uz reģioniem, es esmu kopā ar jums. Es gribu teikt, ka Doņecka, Donbass un Ukraina ir vienota”.


Написать комментарий

Neticami! Kā viņš speja pārkāpt pāri likumam par valsts valodu ukrainā. Mans ieteikums Arsēnam ir saukt pie atbildības visus iepriekšējos premjerus un premjerministrus, jo viņi bija tie, kas iedzina valsti nabadzībā. Ukraina ir baltā un melnā zelta zeme, bet kas ir iznācis? Šantāža , meli, liekulība! Jūtu līdzi šahtiniekiem, kas strādā smagos apstākļos un nepamet darbu.Nekas nepacels ukrainas valsti, kā tikai tautību vienotība ukrainā!Arsēnijs pat kontrolē baznīcas, kas izsenis ir bijušas patvērums vajātiem cilvēkiem! Netici šai < jaunajai> ielikteņu varai! Lai Dievs sargā Ukrainu no SLIKTIEM vadoņiem!