Izņemot A.Samarinu, pārējie divi deputāti neatteicās no valsts valodas apguves par nodokļu maksātāju naudu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

22.aprīlī pilsētas domes lietu pārvaldniece Olga Jesse paziņoja portālam Gorod.lv, ka pašvaldība ir saņēmusi deputāta Aleksandra Samarina iesniegumu, kurā viņš atsakās no pašvaldības iedalītas naudas un latviešu valodas zināšanas uzlabos par paša līdzekļiem.

Atgādināsim, ka pēdējā Domes sēdē tika pieņemts lēmums par teju 7 000 eiro iedalīšanu trīs deputātu valsts valodas apguvei, jo viņu valodas zināšanas tika atzītas par nepietiekamām.

A.Samarins uzreiz paziņoja, ka neplāno uzlabot valsts valodas zināšanas par nodokļu maksātāju naudu un iesniedza rakstisku iesniegumu.

Deputāts Jurijs Zaicevs savā lapā sociālajā tīklā arī izteica viedokli par šo situāciju, paziņojot, ka nevar atļauties apmaksāt mācības, jo viņam neesot „netīras naudas”, kura esot viņa kolēģim A.Samarinam. 

Savukārt Vladislavs Bojarūns – trešais deputāts, kuram Valsts valodas inspekcijas darbinieki rekomendēja uzlabot latviešu valodas zināšanas – atteicās sniegt portālam mutisku komentāru, tādēļ ceram saņemt viņa atbildi uz mūsu rakstveida pieprasījumu.

Atgādināsim, ka valsts valodas zināšanas deputātiem jāuzlabo pusgada laikā. Deputāte Rita Strode, kurai ir liela darba pieredze pašvaldībā, apšaubīja, ka visi trīs deputāti uzlabos valodas zināšanas pusgada laikā.


Написать комментарий