R.Eigims: Tikai viens deputāts izrādījās krietnāks par pārējiem un atteicās apgūt valsts valodu par pašvaldības līdzekļiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, marta sākumā pēc Valsts valodas inspekcijas pārbaudes Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu iedalīt līdzekļus 6 900 eiro apmērā, lai 3 deputāti uzlabotu valsts valodas zināšanas.

Minēto iespēju nosaka Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likums un no līdzekļiem, kuri tika iedalīti pašvaldības budžeta, atteicās tikai viens no trim deputātiem – Aleksandrs Samarins, kurš paziņoja, ka latviešu valodas zināšanas uzlabos par paša līdzekļiem. Deputāti J.Zaicevs un V.Bojarūns nolēma, ka latviešu valodu apgūs par nodokļu maksātāju naudu.

XI Saeimas deputāts Rihards Eigims paziņoja portālam Gorod.lv, ka esot pārsteigts par šādu deputātu attieksmi pret iespēju apgūt valodu par pašvaldības līdzekļiem.

„Teikšu godīgi, šī problēma man ir labi zināma. Savulaik, būdams pilsētas Domes priekšsēdētājs, bieži vien uzklausīju pretenzijas pret manām valsts valodas zināšanām, taču nekad neslēpu, ka manas valodas prasmes nav atbilstošas.

Protams, tas ir nepareizi, jo bez labām latviešu valodas zināšanām nav iespējams tikt skaidrībā ar sēdē skatītiem dokumentiem un pilnvērtīgi piedalīties jautājumu apspriešanā.

Sanāk, ka A.Samarins rīkojās krietnāk, nekā pārējie, jo publiski atteicās no nodokļu maksātāju naudas, bet viņa kolēģi šim piemēram nesekoja.

Tādējādi cilvēki tiecas pēc varas, vēlētāji par viņiem balso, ievēl pašvaldībā, savukārt viņi pēc tam sāk mācīties, iegūst izglītību, attīsta savu biznesu, vārdu sakot, uzlabo savu materiālo stāvokli”, uzskata Saeimas deputāts.

Tāpat R.Eigims nepiekrita viedoklim, ka deputāti nespēs apgūt valodu pusgada laikā. Pēc viņa vārdiem, latviešu valodas zināšanu uzlabošanai viņam bija nepieciešami 4 mēneši. „Apgūstot valodu, galvenais ir vēlme to apgūt un centība”, paskaidroja R.Eigims.
 


Написать комментарий